'Tek derdimiz, işimiz, ekmeğimiz, rızkımız'

'Tek derdimiz, işimiz, ekmeğimiz, rızkımız'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde çalışırken, işlerinden çıkarılan işçilerin eylemleri devam ediyor. Bir süre önce Cumhuriyet Meydanı’nda bir binanın çatısına çıkarak seslerini duyurmak isteyen içiler, bu kez de Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

 

8 aydır evlerine ekmek götüremediklerini ifade eden işçiler, belediyeden bir yetkilinin açıklama yapmasını istedi. Bu sırada belediye önünde polis ve zabıta güvenlik önlemi aldı. Çaresiz işçilerden bazıları ve yakınları dertlerini polise anlattı.

İşten çıkarılan işçilerden birinin eşi olan Melek Gülek, ”Benim eşim 8 ay öncesi iftira ile işten çıkarıldı. Bu konuda davamızı açtık, kazandık ama hala mağduruz, hakkımızı aramaya geldik.  Asıl suçlular işine devam ediyor. Benim üç tane çocuğum var, talebimiz Başkan Çelik veya yetkili biri gelip bizimle görüşerek eşlerimize iş imkanı sunsun, sağlık güvencemizde bitti, mağduruz” dedi.

“OHAL’İ FIRSAT BİLİP, BİZİ İŞTGEN ÇIKARDILAR, TEK DERDİM İŞİM EKMEĞİM, RIZKIM”

3 yıldır Belediye şirketi olan Spor A.Ş.’de çalıştığını ifade eden Bekir Çerezci ise OHAL’in fırsat bilinip, işten çıkarıldıklarını öne sürdü. Çerezci, şunları söyledi: “9’uncu ayın birinde Fetöcülerin işten çıkarıldığı dönemde tazminatımızı vererek gönderdiler. Belirsiz süreli iş sözleşmesinin haklı sebep göstermeden haydi arkadaş yolunuz açık olsun dediler,  gönderdiler. Belediye bizim tazminatımızı verdiğini ve çıkardığını söylüyor, o zaman parasıyla oluyorsa ben de onların tazminatını vereyim başkasının yerine oturayım. OHAL’i  fırsat bilerek bizi işten çıkardılar ve bizimle görüşmüyorlar. Benim tek derdim işim ekmeğim, rızkım. 8 aydır çalışamıyorum, tüm çabam ekmeğim için, belediyeyi karalamak gibi bir gayemiz de yok”

“ÇATIYA, BACAYA ÇIKTIK, GÖRÜŞMEK İSTEDİK, TALEBİMİZ DİKKATE ALINMADI AMA EVET DİYECEĞİM”

“13 kişi işsiz kaldık, görüşme taleplerimiz dikkate alınmadı” diyen Emre Tolunay da yaşadıklarına tepki göstererek, “Sesimizi yetkililere duyurmak için çatıya, bacaya çıktık, görüşmek istedik, talebimiz dikkate alınmadı. Hepimizin evi kira, bize ora olmazsa başka iş imkanı verin dendiğinde bize hayır dediler.  Ben bu duruma rağmen evet oyu kullanacağım. Bir şirket müdürünün ağzıyla 13 insan mağdur oldu”  ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN BEYEFENDİ İNİP BİZİMLE BİR KELİME KONUŞMADI”

Belediye yetkililerinin kendilerini muhatap almamalarına tepki gösteren bir diğer işten çıkarılan  isim Dilek Tolonay da,  “Bizi muhatap almıyorlar, Çevik kuvvet getiriyorlar. Biz muhatap istiyoruz” derken işten çıkarılan işçilerden Ufuk Gökkaya’nın annesi de şunları söyledi: “Biz suçluyuz gibi çevik kuvvet çağırdılar, çevik kuvvet suçlularla ilgilensin. Başkan beyefendi inip bizimle bir kelime konuşmadı. Benim oğlumun psikolojisi ne olacak?” Diğer yandan işçiler, bir süre daha belediye önünde oturma eylemlerine devam etti.

Haber- Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ