TEÇ-SEN Genel kurul yaptı

TEÇ-SEN Genel kurul yaptı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kısa adı TEÇ-SEN olan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Kayseri Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanlığına Adem Erdoğan 3. kez seçildi ve güven tazeledi. Cumartesi günü sendika hizmet binasında yapılan genel kurul sonrasında yönetimi tebrik eden TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Türkaslan, “TEÇ-SEN Kayseri Şube Başkanlığına yeniden seçilen Adem Erdoğan ve yönetimini tebrik ediyorum.  Eğitim çalışanlarına hayırlı uğurlu olsun” dedi. Diğer yandan İçişleri Bakanlığı bir süre önce illere gönderdiği genelgeyle siyasi parti ve sendikaların genel kurullarını yapabileceklerini duyurmuştu.  

TEÇ-SEN NE YAPAR?

Sendikanın Faaliyet Alanı

Sendika, Türkiye çapında şef, tesis müdürü, sayman, memur, hizmetli, şoför, aşçı, ,bekçi, kaloriferci, teknisyen, tekniker, mimar, mühendis, uzman, araştırmacı, kadrolu usta öğretici, şube müdürü, hemşire,bilgisayar işletmeni, v.h.k.i., 4/C kapsamında çalışanlar ve diğer tüm kamu görevlilerinin çalıştığı Eğitim, Öğretim ve Bilim hizmetleri hizmet kolunda faaliyet gösterir. Bu hizmet kolları;

Sendikanın faaliyet alanındaki kamu kurum ve kuruluşları şunlardır:

1      Milli Eğitim Bakanlığı,

2          Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü,

3          Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı,

4          Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı,

5          Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı,

6           Üniversiteler (Üniversite Hastaneleri Hariç)

7          Yüksek Teknoloji Enstitüleri,

8          Yüksek Öğrenim, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu hizmet koluna eklenecek veya bu hizmet kolundan çıkarılacak kamu kurum ve kuruluşları, Tüzük değişikliğini gerektirmez.

 

Sendikanın Amacı

Sendika; evrensel sendikacılık ilkeleri çerçevesinde, üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığının ve milli egemenliğin korunması ve geliştirilmesi, Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve yaşatılması; demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinden ödün vermeksizin, milli ve manevi zenginliklerimize saygılı kalarak; sosyal adaletin gerçekleştirilmesi, çalışma barışının kurulması ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması amacını taşır.