Tartışma sürüyor: Rüşveti, İhaneti, satışları anlat!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin, CHP'li belediyeleri hedef alan sözlerine yanıt verdi. Torun, 'Senaryosu sarayda yazılan bu çamur tiyatrosunun, kendilerinden başka seyirci çekmediği açıktır. Tarih bu günleri 'saray iktidarının son çırpınışları' olarak yazacaktır' ifadelerini kullandı.Torun, Özhaseki'den yönelttiği 12 soruya cevap istedi.

Tartışma sürüyor: Rüşveti, İhaneti, satışları anlat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Edirne’de parti programlarında yaptığı konuşmada İstanbul, Ankara ve İzmir’de CHP’li büyükşehir belediyelerinin 2 yıldır taş üstüne taş koymadığını belirterek, “Aldıkları elemanların da bir sürü sabıkası var. Ne kadar militan, sicili bozuk, tacizci adam varsa hepsi işbaşına gelmiş. Bunların dosyaları yağıyor” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklama yaparak Özhaseki'nin iddialarına yanıt verdi. Özhaseki’den 12 soruya cevap isteyen Torun,  “Serik’teki rüşveti, İstanbul’a İhaneti, Ankara’daki satışları anlat” dedi. Yerel seçim sonuçlarını içine sindiremeyen iktidarın, yalan ve iftiradan medet umacak kadar aciz hale geldiğini savunan Torun, “Senaryosu Saray’da yazılan bu çamur tiyatrosunun, kendilerinden başka seyirci çekmediği açıktır. Tarih bu günleri, ‘Saray iktidarının son çırpınışları’ olarak yazacaktır” dedi. Özhaseki’nin sorularına yanıt veren Torun, “Şimdi biz sormak istiyoruz” diyerek iktidar belediyelerindeki 12 soruya cevap istedi.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: 
“OY VERMEYENE CEZA SİYASETİ”
“Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı içine sindiremeyen siyasi iktidar, belediyelerimize kara çalmak için her türlü yalan ve iftiradan medet umacak kadar aciz hale gelmiştir. Belediyelerimizin hizmetlerini; bin türlü hukuksuzlukla engellemeye çalışan bu zihniyet, seçimlerden sonra, oyunu alamadığı vatandaşı cezalandırma yolunu tercih etmiştir. Bu iktidar; yoksul vatandaşlarımıza gidecek 15 milyon 250 bin liralık bağış parasına el koymuş, ücretsiz ekmek dağıtılmasını yasaklamış, belediye başkanlarımız hakkındaki trajikomik soruşturmalardan medet umar hale gelmiştir.
“KARA PROPAGANDALARI BOŞA ÇIKARDIK”
Ancak bizim belediyelerimiz, önlerine çıkarılan tüm engelleri halkla birlikte aşmasını bilmiş, tüm kara propagandaları boşa çıkarmıştır. Bizim belediyelerimiz sadece pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi 8 milyonu aşkın vatandaşımıza nakdi ve ayni yardımda bulunmuştur. Bizim belediyelerimiz, vatandaşı kandıran çılgın projelerin peşinden koşmamış, çocuklarımıza ücretsiz süt, ucuza ekmek dağıtmış, en uzak köylerimize internet götürmüş, halkımıza nefes olmuştur. Bizim belediyelerimiz iktidarın 2.825 lirayı reva gördüğü işçilerimize en az 3.100 lira asgari ücret vermeye başlamıştır. İşte iktidarı rahatsız eden tablo budur.
“İKTİDAR ÇIRPINMAYA BAŞLADI”
Siyasi hazımsızlık hastalığını yenemeyenler, kirli oyunları tutmayınca, çırpınmaya başlamıştır. Sayın Özhaseki, dün, Edirne’de yaptığı konuşma ve sonrasındaki sosyal medya açıklamalarıyla, ellerindeki çamuru belediyelerimize bulaştırma çabasına girmiştir.
“BİZE DERS VEREMEZSİNİZ”
İftiralara yanıtımız şudur: Cumhuriyet Halk Partisi, kadına karşı işlenen suçlar konusunda tavizsizdir. Bu konuda partimize gelen şikâyetlerin gereği derhal yerine getirilmiş, suçu sabit olanların partimizle ilişiği kesilmiştir. Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere, parti sözcülerimiz tarafından da gerekli açıklamalar defalarca yapılmıştır. Kadına yönelik suçlarda sabıkalı olan, TBMM’ye sunduğumuz kanun tekliflerini reddeden iktidar, hele ki bu konuda asla bize ders vermeye kalkmamalıdır. Çünkü mağlup olacağı başından bellidir. Bir diğer konu: Menemen Belediyesi’ne ilişkin olarak partimize gelen şikâyetler incelenmiş, iddiaların sabit bulunması üzerine ilgili belediye başkanının partimizden ihracına karar verilmiştir.
“YALOVA’YI ANLATTI”
Yalova Belediye Başkanımız, belediyedeki bir çalışanın usulsüz işlemlerini tespit etmiş ve suç duyurusunda bulunmuştur. Ancak başkanımız buna rağmen hukuksuzca görevden alınmıştır. Başkanımız yargıda aklandığı halde hala görevine döndürülmemiştir. Benzer bir olay AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanmış, belediyenin Mali Hizmetler Daire Başkanı’nın evinden milyonlarca lira çıkmış ancak belediye başkanı hakkında en ufak bir işlem yapılmamıştır. Sadece bu örnek bile adaletsizliğin resmidir. Muratpaşa Belediyemizde 2014’te Antalya Cezaevi İnfaz Savcısı’nın yönlendirmesiyle taşeron şirkette göreve başlayan sabıkalı kişiye yönelik belediyelerimizin tüm itirazları reddedilmiş, bu kişi 2018’de Antalya Valiliği’ndeki komisyonun kararıyla görevine devam etmiştir. İktidarın diline doladığı diğer tüm iftiraların yanıtları benzerdir, hepsi hakkında gerekli açıklamalar mevcuttur.
ÖZHASEKİ’YE 12 SORU
Yalan ve iftiralarının yanıtı alan Özhaseki’ye şimdi biz sormak istiyor ve cevap bekliyoruz. Sayın Özhaseki, belediyelerimize saldırmadan önce, kendi belediyelerinizdeki skandalları anlat. Sen önce Serik Belediyesi’ndeki 500 bin liralık rüşveti anlat. Sen önce dönemin hükümet sözcüsünün açıkladığı üzere, Ankara’nın FETÖ’ye nasıl parsel parsel satıldığını anlat. Sen önce Genel Başkanı’nın itiraf ettiği şekliyle, İstanbul’a nasıl ihanet ettiğinizi anlat. Sen önce büyükşehir belediye başkanlarınızı nasıl zorla istifa ettirdiğinizi anlat. Sen önce şu anda yargıya intikal eden Ankara’daki 3 milyar, İstanbul’daki milyonlarca TL’lik yolsuzluk dosyalarını anlat. Sayıştay raporlarına yansıyan diplomasız, liyakatsiz atamalarınızı anlat. Bazı belediyelerinizin borcunu ödemek için nasıl cami sattığını anlat. Adıyaman’da bir kişinin nasıl olur da hem belediye meclis üyesi hem belediye işçisi hem de belediyeden ihale alan şirketin yönetim kurulu başkanı olur, onu anlat. İttifak ortağınız MHP’li belediyenin, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan AK Partili belediye ile kardeş belediye olmayı neden reddettiğini anlat. Yine Sayıştay raporlarına yansıyan, belediyelerinizin yandaş vakıflara milyonlarca lirayı nasıl aktardığını anlat. Gaziantep’teki gençlik kolları başkanınızın belediyelerinizden milyonlarca liralık ihaleyi nasıl aldığını anlat. Sen önce Menemen’de seçimi kazanamayınca, milletin iradesine nasıl darbe yaptığınızı ve hukuksuzluğa nasıl sevindiğinizi anlat. Ama biliyoruz ki iktidarın herhangi bir temsilcisinde bunları anlatacak yüz de cesaret de yoktur.
“ÇAMUR TİYATROSU SEYİRCİ ÇEKMEZ”
Yerel seçimlerde Ankara adayı olan Sayın Özhaseki’nin, ‘Ankara’yı kaybedersem su faturalarını teröristler dağıtacak’ yalanına sarıldığını milletimiz unutmamıştır. Ancak Sayın Özhaseki, sandıktaki yenilgisini hemen unutmuş olacak ki, iftira politikasına devam etmeyi seçmiştir. Senaryosu Sarayda yazılan bu çamur tiyatrosunun, kendilerinden başka seyirci çekmediği açıktır. Tarih bu günleri, ‘Saray iktidarının son çırpınışları’ olarak yazacaktır. Milletimiz, koltuklarını korumak için yalan ve iftiralara sarılan bu aciz iktidara ilk seçimlerde dersini verecektir.”

Sosyal medyada birbirlerine girdiler!

Haberin detayları için TIKLAYIN