Tarla ve arsa vasfındaki 59 adet taşınmazı ihaleyle satacaklar

Kayseri'nin o ilçesi mülkiyeti kendine ait olan arsa ve tarla vasfındaki taşınmazları ihaleyle satacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Tarla ve arsa vasfındaki 59 adet taşınmazı ihaleyle satacaklar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Develi Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan 24/08/2023 tarih ve 215 sayılı Encümen kararıyla satışına karar verilen arsa ve tarla vasfındaki taşınmazların satışını açık arttırmayla 14/09/2023 Perşembe günü saat 14.00’de Belediye meclis salonunda belediye encümenin huzurunda yapacak. 

İhaleye katılacak gerçek kişiler için, belediyeye yatırmış oldukları geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu, kimlik fotokopisi ve adres bildirim beyanı; ihaleye katılacak tüzel kişiler için, belediyeye yatırmış oldukları geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu, ihaleye iştirak eden şirketin, şirketi temsil eden yetkili şahıs veya şahısların yetki belgesi ve imza sirkülerini ve adres bildirim belgesini ibraz etmeleri ve belediyeye vadesi geçmiş borcunun olmaması gerekmektedir. İhale üzerinde kalmayanlar geçici teminatlarını geri alabilecekler. İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 31. maddesine istinaden Belediye Başkanı tarafından karar tarihinden itibaren en geç 15 işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır. İhale üzerinde kalan alıcı, 3. maddede belirtildiği gibi ihalenin onaylanması durumunda yatırdığı geçici teminatını 15 gün içerisinde taşınmazı aldığı miktarın %6’sı oranında kati teminata dönüştürmek zorundadır. Aksi halde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihalesi fesih edilerek geçici teminatı belediyeye irat kaydedilir. Kesin teminat bedeli, tedavüldeki Türk Parası veya süresiz ve limit içi banka teminat mektubu olabilir.

İhalenin onaylanması durumunda İhale üzerinde kalan alıcı yatırdığı geçici teminatını kati teminata dönüştürerek 15 günlük süre içerisinde ihale bedelinin tamamını ödemek zorundadır. Ödeme yapılmadığı takdirde 2886 Sayılı Devlet İhale kanunun 62.maddesi gereğince ihale üzerinde kalan alıcının ikametgâh adresine tebligat gönderilerek 10 günlük süre verilir bu süre sonunda ödeme yapılmaması halinde kesin teminatı irat kaydedilerek ihale feshedilir. Belediyeye tarafından yapılan ihalelere katılarak bir yıl içerinde teminat yakanlar ihalelere katılamazlar. Ayrıca 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu hükümlerine göre ihaleden yasaklanan şahıs ve firmalarda ihaleye katılamazlar İhaleye katılımlarının tespiti halinde ise ihale fesih edilerek teminat irat kaydedilir.
İhaleye ortak katılanlar ihale tutanağını imzalamak zorundadırlar. Aksi halde tapu tutanaktaki isim ve imza sahibi adına verilir. Ortaklar tarafından başka bir hisse oranı belirtilmemiş ise eşit oranda tapu işlemi yapılır. Satışı yapılan arsaların Tapu tescil işlemleri ihalenin kesinleşmesine müteakip ihale bedelinin tamamı yatırıldıktan sonra yapılacaktır. İş bu ihale şartname ve ekleri Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde ücretsiz görülür ve temin edilir.

Develi Belediysinin ilan.gov.tr adresinde yayımlanan ilanı için TIKLAYINIZ

59 adet taşınmazı ihaleyle satacaklar59 adet taşınmazı ihaleyle satacaklar

59 adet taşınmazı ihaleyle satacaklar