Tarihin Kıskandığı Lider'in yazarı Kayseri'ye geliyor

Tarihin Kıskandığı Lider'in yazarı 14 Ekim Cumartesi günü Kayseri'de okurlarıyla buluşacak. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Tarihin Kıskandığı Lider'in yazarı Kayseri'ye geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet’in Son Baharı, 22 Gün 22 Gece Sakarya, Tarihin Kıskandığı Lider, Almanların Büyük Tuzağı kitaplarının yazarı İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi, Emekli Tuğgeneral Dr. Nail Babüroğlu 14 Ekim 2023 Cumartesi günü Kayseri’de okurlarıyla buluşacak. Babüroğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kayseri Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte “Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet” konulu bir konferans verecek. Babüroğlu Cumartesi günü saat 19.00’da Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlikte okurları için kitaplarını da imzalayacak. 

Tarihin Kıskandığı Lider'in yazarı Kayseri'ye geliyor

Naim Babüroğlu Kimdir?
“Birleşmiş Milletler Madalyası” sahibi olan Naim Babüroğlu, 1960 yılında Antakya’da doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Antakya’da tamamladı. 1977 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni, 1981 yılında Kara Harp Okulu’nu, 1982 yılında Piyade Okulu’nu bitirdi. Kıbrıs dahil, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli birliklerinde Takım, Bölük, Tabur ve Alay Komutanlığı yaptı. Babüroğlu’nun 14 yaşında başladığı askerlik yolculuğu, 37 yıl sürdü ve Tuğgeneral rütbesinde iken 2011 yılında emekli edildi.
Cambridge Üniversitesi’nden İngilizce Öğretmenlik Sertifikasını aldı. ABD Oklahoma Üniversitesi’nde İnsan İletişimi ve İlişkileri konusunda; Türkiye’de Harp Akademileri Komutanlığı’nda Ulusal Güvenlik ve Uluslararası İlişkiler dalında Yüksek Lisans yaptı. Doktora çalışmasını, Cumhuriyet Tarihi bilim dalında tamamladı.