Tan'dan uygulamaya tepki

Kayseri Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Abbas Tan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki imzalanan protokol gereği okullarda İmam, vaiz, müezzinlerin görev alacak olmalarına tepki gösterdi. Sosyal medyadan 'Ben de değerlerime sahip çıkıyorum' başlığı ile bir yazı paylaşan Tan, 'Başta Alevi çocukları olmak üzere diğer inanç mensupları ve inanmayanların çocuklarına verilecek bu değerler ne kadar anlam ifade edecektir' dedi.

Tan'dan uygulamaya tepki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 

Kayseri Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Abbas Tan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Değerler Eğitimi” adı altında imzaladığı protokole tepki gösterdi. Tepkisini sosyal medyadan “Ben de değerlerime sahip çıkıyorum” başlığı altında bir yazı ile dile getiren Tan, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: 
“Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki imzalanan protokol gereği okullarda İmam, vaiz, müezzinler görev yapacak.
Çalışmanın Adı 
DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM.
Değerlerime sahip çıkıyorum derken hangi değerler ve değerleri anlatacakların hangi vasıflarıyla bu bilgileri vereceğidir.
Bilimsel eğitime ne kadar uygun bir eğitim olacaktır.
Diyanetin personelinin bilgileri İslam dini ile ilgiliyken bu eğitimi alacak öğrencilere bakmak gerekir.
Başta Alevi çocukları olmak üzere diğer inanç mensupları ve inanmayanların çocuklarına verilecek bu değerler ne kadar anlam ifade edecektir.
Aleviliği yok sayan bir anlayışın mensupları Alevi çocuklarına bir şey veremeyeceği gibi onları Asimile etmek için mücadele vereceklerdir.
Aleviler ve ülkenin aydınları,
Zorunlu din dersleri kaldırılsın,
Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın derken zoraki değerlerine sahip çık anlayışı insanı, ahlaki ve demokratik değildir”