Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!

Yaz, kış tüketilen Tarhana tam bir şifa kaynağı. Her yöreye göre farklılıklar gösteren Tarhana mesaisi Kayseri'de de başladı. Özellikle kışın ağırlıklı şekilde tüketilen Tarhanaların yapımı için evlerde hummalı çalışma var. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz-kış tüketilen Tarhana tam bir şifa kaynağı. Her yöreye göre farklılıklar gösteren Tarhana mesaisi Kayseri’de de başladı. Özellikle kışın ağırlıklı şekilde tüketilen Tarhanaların yapımı için evlerde hummalı çalışma var. Detaylar Kayseri haber bülteninde. 

Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ŞİFA DEPOSU
Ülkemizde yaz-kış en çok tüketilen çorbalar arasında yer alıyor Tarhana. Geçmişten günümüze şifa deposu olarak da biliniyor. Besin değeri yüksek olan Tarhana, besleyici özelliği ile de dikkat çekiyor. Lezzeti ve faydaları saymakla bitmeyen Tarhana, zahmetli bir çalışma sonrasında ortaya çıkıyor. Bazı yerlerde komşular imece usulü ile Tarhanayı yapıyor. 

Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!

ZAHMETLİ BİR İŞ 
Biber, domates, soğan, un, yoğurt, salça gibi malzemelerle yapılan Tarhana, evlerde örtü serilerek leğende yaklaşık 9 ila 12 gün bekletiliyor. Bu bekleme işlemi sırasında da emek istiyor. Bu esnada da yine günde en az 3 kez yoğruluyor. Hamur, daha sonra ufak parçalara ayrılarak kurumaya bırakılıyor. Kuruyan parçalar ertesi gün kevgirden geçirilip, elle ovalanıyor. Bu sayede toz haline getirilen tarhana daha sonra tekrar kurumaya bırakılıyor. Kuruyan Tarhan’a da bez torbalarda kışın tüketilmek üzere saklanıyor. Kısacası pişirmesi pratik gözüken, damaklara lezzet, vücuda güç katan, kış aylarının vazgeçilmezi Tarhan’a zahmetli bir yolculuğun ardından sofralardaki yerini alıyor. 

Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!

A VE B VİTAMİNLERİ AÇISINDAN ZENGİN
Vatandaşlar ise “Tarhana ile hastalıklara karşı güç kazanıyoruz” diyor. Diğer yandan uzmanlar, Tarhana Çorbasının, A ve B vitaminleri açısından çok zengin olduğunu belirtiyor. Ayrıca fermantasyon geçiren Tarhana’nın probiyotik açıdan çok zengin olduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ifade ediliyor. 

0Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!

Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!Tam bir şifa deposu! Kayseri'de evlerde hummalı mesai başladı!