Talas'ta yurtta çıkan yangının ardından öğrenciler harekete geçti! Bakın kime ulaştılar?

Kayseri'nin Talas ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangında öğrenciler panik olmuş, sokağa dökülmüştü. Olayın ardından öğrenciler dilekçeleri ile CHP İl Başkanlığı'na ulaştı.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Talas ilçesinde bir yurtta prizden çıktığı iddia edilen yangının ardından öğrenciler harekete geçti. CHP Kayseri İl Başkanlığı sosyal medya hesabından mağdur öğrencilerin kendilerine ulaştığını paylaşırken, “Evlatlarımızın bu haklı çağrısına kulak vermek ve onların sesi olmak boynumuzun borcudur” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşıldı

CHP Kayseri İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Dün ilimiz Talas ilçesinde meydana gelen Yurt yangını hadisesi, hepimizin yüreğini ağzına getirmiş, en değerli varlıklarımız, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin can güvenliği konusundaki zafiyetleri ve ihmalleri bir kez daha acı bir şekilde gün yüzüne çıkarmıştır. Bu vahim olayın ardından, olayın bizzat mağduru ve tanığı olan gençlerimiz, kendi aralarında örgütlenerek son derece haklı taleplerini içeren bir başvuru dilekçesi oluşturmuş ve İl Gençlik Kollarımız vasıtası ile bizlere ulaştırmışlardır. Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak, evlatlarımızın bu haklı çağrısına kulak vermek ve onların sesi olmak boynumuzun borcudur” ifadeleri kullanıldı.

Talas'ta yurtta çıkan yangının ardından öğrenciler harekete geçti! Bakın kime ulaştılar?

‘Tedbirsiz davranılması ve olaylara adeta davetiye çıkarılması akıl alır gibi değildir’

Öncesinde yaşanan olaylar da hatırlatılırken açıklama şu şekilde sonlandırıldı;

“Değerli kamuoyu; ülkemiz, liyakatsizlik, denetimsizlik ve ihmaller zinciri yüzünden geçmişte çok ciddi sıkıntılar çekmiş, gencecik evlatlarımızı yitirdiğimiz ağır bedeller ödemiştir. Hepimizin yüreğini yakan geçmiş yurt yangınları ve benzeri acı hadiseler hafızalarımızdaki tazeliğini ilk günkü gibi korumaktadır. Hal böyleyken, bugün hala bu şekilde tedbirsiz davranılması ve olaylara adeta davetiye çıkarılması akıl alır gibi değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak hiçbir gencimizin hayatının sorumsuzluk uğruna tehlikeye atılmasına müsaade etmeyecek bu olayda sorumluluğu ve ihmali bulunan herkesin adalet önünde hesap vermesi için konunun İl Gençlik Kollarımız ile birlikte sonuna kadar takipçisi olacağız.

Gençlerimiz sahipsiz değildir! 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin yaşam hakkını korumak için, her türlü hukuki ve siyasi mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.”