Talas'ta meclis üyeleri belli oldu

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında meclis üyeleri de belli oldu. İşte Talas Belediyesi meclis üyeleri… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Talas'ta meclis üyeleri belli oldu

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için dün sandık başına gitti. Yerel seçimler kapsamında Kayseri’deki seçmenler "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Kayseri’nin başkanları, meclis üyeleri ve muhtarları belli oldu.

Talas Belediyesi meclis üyeliği seçimi için 86 bin 127 kişi oy kullandı. Bu oylardan 82 bin 721’i geçerli sayıldı. İlk dağılımlara göre ise AK Parti 17, İyi Parti 8, CHP 5 ve YRP 1 meclis üyesi çıkardı. 

AK Parti: Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Kerem Ekici, Aladdin Canıpek, Emine Timuçin, Orhan Bay, Ahmet Tural, Selim Gümüş, Osman Kutay Altuntaş, Mehmet Akbulut, Hami Türkyar, Mustafa Özaşır, İbrahim Ata, Taner Afşar, Müjdat Yılmaz, Harun Ünal, Murat İlhan ve Duygu İnce

İYİ Parti: Şahin Ülker, Ramazan Bülbül, Nafiye Aydın Akyüz, Yaşar Tuğrul Ercan, Hadiye Hakkomaz Şahin, Turan Bulgurcu, Mücahit Kısmet ve Bünyamin Türkmen. 

CHP: Mustafa Çalıksoy, Musa Cingöz, Murat Özdemir, Hülya Yüksel ve Alaatin Can Akkılınç
YRP: Elif Çomuk Turaç
 

Talas'ta meclis üyeleri belli oldu