Talas'ta 65 aile evine kavuştu!

Talas Belediyesi'nin 62 Evler Kentsel Dönüşüm Konutları tamamlanarak, düzenlenen dörenle 65 aileye anahtarları teslim edildi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Talas'ta 65 aile evine kavuştu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas’ta 65 aile evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Talas Belediyesi tarafından Harman Mahallesi’nde gerçekleştiren kentsel dönüşüm sonucu 62 Evler Kentsel Dönüşüm Konutları’nda hak sahiplerine düzenlenen törenle anahtarları teslim edildi. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’nın da katıldığı törende konuşan Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu,  “2013 yılında 6306 sayılı kanunla vatandaşlarımız arasında kentsel dönüşüm olarak bilinen çalışmalarımız başlamıştır. 2013 yılından itibaren Kayseri’de bin 918 adet riskli yapı tespiti yapılmış, bunların bin 729’u yıkılıp yeniden yapılarak yüzde 90’ının dönüşüm işlemi tamamlanmıştır. Bu kapsamda yine 2013 yılından itibaren bakanlığımız tarafından sadece Kayseri’ye 74 milyon TL hibe kira yardımı yapılmıştır. İllerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarımızda gerek riskli bina gerek riskli alan dönüşümlerinde belediyelerimizin öncülüğü ve destekleri çok büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu. 

Talas'ta 65 aile evine kovuştu!
Talas’ta 41 ayrı noktada 2 bin 300’ün üzerinde bağımsız bölümün kentsel dönüşümü devam ettiğini belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: “Allah kimseyi de evsiz bırakmasın. Bizim toplumumuzda ev çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de şükürler olsun devletimiz, hükümetimiz son zamanlarda o kadar güzel kararlara imza attı ki inanılır gibi değil. Bu işe imza atanlardan Allah razı olsun. 62 Evler sakinleri bize güvendiler, imzalarını verdiler ve “Nasıl yapıyorsan yap” dediler. Biz de bu 2 bloğu yaptık ve 30 ay içerisinde de teslim edildi. Burada kullanılan malzemeleri biz baştan sona ihale edip takibini biz yaptığımız için ki kentsel dönüşüm birimimiz çok güzel çalışıyor, huzurunuzda arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bütün kullanılan malzemeler küresel standartlarına uygun ve baştan sona kadar da bizim kontrolümüzde yapıldı. Bu arada gidin ev bulun 18 ay devlet size kira verecek demedik. Buraya evi yaptık şuradaki blokta oturanlar şimdi kiraya yeniden taşınmadan sıfır evlerine taşınacaklar. Tekrar hayırlı olsun. Şu anda Talas’ta 41 ayrı noktada 2 bin 300’ün üzerinde bağımsız bölümün kentsel dönüşümü devam ediyor. Onlar da müteahhitlerle kendi aralarındaki anlaşma sonucunda devam ediyor ama burada en önemli faktör devletin ve belediyenin kontrolü altında olması. Oralarda da inşaata hızla devam ediliyor. Allah güle güle oturmayı nasip etsin. Kardeşlerimize bir ömür boyu çoluk çocuğu ile mutlulukla oturmalarını Allah’tan niyaz ediyorum” 
Mustafa Yalçın’ın kentin en eski belediyecilerinden biri olduğunu ve bunu da icraatları ile konuşturduğunu belirten Ak Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise konuşmasında şehir adına iftihar edilecek bir projenin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Konuşmaların ardından hak sahiplerine evlerinin anahtarları teslim edildi.