Tahir Nursaçan'dan flaş mahkeme kararı açıklama…

Tahir Nursaçan mahkemenin 'görevden uzaklaştırma kararının kendiliğinden düştüğünü' gösteren mahkeme kararını yayınladı, buna rağmen ikinci mahkeme kararı alınmasıyla ilgili 'Bakanlık Genel Kuruldaki tarafını seçtiği için haksız ve hukuksuz bir karara daha imza atmıştır.' dedi…

Tahir Nursaçan'dan flaş mahkeme kararı açıklama…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri OSB’nin geçici süreyle görevden uzaklaştırılan başkanı Tahir Nursaçan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın mahkeme nezdinde de görevden uzaklaştırma kararı aldırmasıyla ilgili flaş bir açıklama yaptı.

Nursaçan, mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırma kararının kendiliğinden kalktığına ilişkin mahkeme kararını da sosyal medya hesabından paylaşarak, bakanlığın buna rağmen başka mahkemeden tekrar görevden uzaklaştırma kararı aldırmasını eleştirdi.

Tahir Nursaçan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Değerli Sanayicilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Ne yazık ki güzel şehrimiz Kayseri’de, aziz vatanımız Türkiye’de bir kez daha vesayet odaklarının gücü ile hukuk katliamı yaşanmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, hakkımızda verilmiş olan 3 aylık geçici süre ile uzaklaştırma kararı olmasına rağmen sadece Genel Kuruldaki tarafını seçtiği için haksız ve hukuksuz bir karara daha imza atmıştır. 

Bakanlık, 20 Ekim 2021 tarihinde 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden, Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonuna kadar görevden uzaklaştırma için tedbir istemiştir. 20 Ekim 2021’de Ankara’dan açılan dosya Kayseri’ye ulaşması bile beklenmeden kabul yönünde karara çıkarılmıştır. Gerekçe gösterilen mahkeme dosyası karar verilmeden incelenmek yerine karara verildikten sonra yani ayın 21’inde usulen incelenmiş gibi yapılmak için istenmiştir. Bakanlığın talebi hukuka uygun bir talep değildir. Kanunda; Bakanlık Mahkemeden talep eder diyor ve burada açıkça yargılamayı yapan Ceza Mahkemesi kastediliyor; ama acelesi olan Bakanlık tedbiren Hukuk Mahkemesinden uygunsuz bir talep ile dava açıyor. Ancak karar tedbiren 2 hafta için verilmişken Bakanlık bu kararın tedbir kararı olarak 2 hafta yerine yargılama sonuna kadar verilmesi için talepte bulunsa da Mahkeme, yalnızca tedbir verilebileceğini belirterek talebi reddediyor. Bakanlık aceleyle ve hatalı şekilde yaptığı kararın uygulamasını bile başaramayınca bizim talebimiz üzerine Kayseri 12 Asliye Hukuk Mahkemesi kararı, ek karar verilerek 05 Kasım 2021’de kaldırıyor. Bu karar Bakanlığa 08 Kasım 2021’de tebliğ ediliyor ve hangi kamu yararı ile yapıldığını anlayamadığımız şekilde acilen Bakanlıkça 9 Kasım 2021 tarihinde hukuksuz şekilde ve sadece Mali Genel Kurul’a yetiştirilmek için dava açılıyor. Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 10 Kasım 2021 tarihinde saat 16:42’de 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde derdest bir dosya var iken 2. kez Bakanlığın talebi yerine gelsin diye görevsiz olduğu bir konuda hakkaniyetsiz bir karar veriyor. 

Usul hukuku mevzuatı gereğince değişik iş dosyası ile kesintisiz ve süresiz bir tedbir kararı yazılması hukuka, usule ve yasaya aykırı olmasına rağmen böyle bir karar alınması hukuk garabetidir. Değişik iş dosyası ile tedbiri aşan karar verilemez. Alınan karar daha Bakanlığa dahi ulaşmadan saat 17:00de haberlere servis ediliyor. Bu karara kimler nereden bu kadar çabuk ulaşabiliyor? Henüz taraflara ulaşmamış bu kararı Adliyeden taraf sıfatı olmayan insanlar nasıl elde ediyor? 

Kasıt ne? Elbette vasıfsız platformun yapılacak mali genel kurulda geride kalması vesayet odaklarını endişelendiriyor. Karar T.C. kimlik numaraları dahi kapatılmadan KVKK’ya aykırı şekilde paylaşılıyor. Yani hukuk katliamı aynen devam ediyor. Takipsizlik kararı verilen savcının sürgün gönderilmesiyle Adalet mekanizmasına verilen mesaj yine yerini buluyor. Sanayici iradesine saygımız yok deniyor. 

Eyy Sayın Bakanlık Eyy Adil Yargı 2 gün sonra yani ayın 12’sinde yapılacak olan Mali Genel Kurul’da sanayici ‘Yargılama olsa da biz başkanımızı ve yönetimimizi isteriz’ derse de siz yine biz biliriz mi diyeceksiniz? Genel Kurulun seyri böyle değişmez. Kayseri sanayicisi boyunduruk sevmez. İradesine sahip çıkar. Sandıkta alınamayanı bu şekilde almak isteyene prim vermez.