'Süreç istediğimiz gibi gitmedi'

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP Kayseri Milletvekili seçilen Mahmut Arıkan, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, Kayserililere mesajlarda verdi. Detaylar ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimiz.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Süreç istediğimiz gibi gitmedi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi ile Gelecek Partisi Kayseri’den ortak liste çıkardı. Resmi olmayan oy sonuçlarına göre ise bu listenin ilk iki adayı meclise girdi. Konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Mahmur Arıkan, önemli açıklamalarda bulundu. 

‘TÜM İMKANLARI YANINA ALAN BİR İKTİDAR İLE MÜCADELE ETTİ’
Arıkan, “Bu başarıyı sadece 30 günde yapılan çalışmalara indirgemek biraz haksızlık olur. Uzun dönem Millet İttifakı’nın tüm bileşenleri Millet İttifakı partilerinin tüm yöneticileri olağanüstü bir gayret gösterdiler. Kolay değildi büyük bir güç vardı karşımızda 20 yıl boyunca ülkeyi idare eden iktidar, tüm imkanları yanına alan bir iktidar bütün olanakları seçim için seferber eden bir iktidar ile mücadele ettik. Ama Allah’a çok şükür Cenab-ı Allah yardım etti hemşehirlilerimiz destek oldular seçimin bir ayağı olan Milletvekilliği seçiminde oylarımızı arttırdık ama Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakalı 28 Mayıs’ta tekrar sandığa gideceğiz.” dedi.
Vekillikle ilgili hayallerini de aktaran Arıkan, “Vekillikle ilgili hayalimiz, doğduğumuz, büyüdüğümüz, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz memleketimize bir siyasetçi olarak hizmet etmek istiyorduk. Bu nasip oldu. Bundan sonraki süreçte bu gayret içerisinde olacağız. Ama ses önemli seçim 28 Mayıs’ta gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET İTTİFAKI’NIN DERDİ KAZANIMLARIMIZLA DEĞİL KAYBETTİKLERİMİZLE’
Arıkan, Kayserili vatandaşlara da bir mesaj vermek istiyorum diyerek şöyle devam etti; “Süreç istediğimiz gibi gitmedi. Kayserimizde ulaşabildiğimiz seçmene, mesajlarımızı iletebildiğimiz seçmene ikna edebildik ama 30-35 gün içerisinde takdir edersiniz ki 1 milyon 30 bin seçmene ulaşma imkânımız söz konusu değildi. Diğer seçmenlerde iktidar tarafından yapılan algı siyasetinin olduğunu gördük. Şu mesajı vermek istiyorum Millet İttifakı’nın bileşenlerinin Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’nun Ak Parti’nin 20 yıl boyunca bize getirdiği kazanımlarla alakalı en ufak bir problemi söz konusu değil. Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın derdi kazanımlarımızla değil kaybettiklerimizle.” diye konuştu. 

‘DÜŞMAN DEĞİLİZ, RAKİBİZ’
Siyasi partilerin düşman değil sadece bir rakip olduklarının altını çizen Arıkan, “Siyasi partiler birbirine düşman değil rakipler. Bizim hiçbir siyasi partiye düşmanlığımız söz konusu olmaz. Bizim derdimiz siyasi partilerin icraatlarıyladır. Bizim hiçbir siyasiye de düşmanlığımız söz konusu olmaz. Bizim derdimiz siyasilerin icraatlarıyladır. Biz onlarla mücadele ediyoruz. Ama karşımızdaki güç Millet İttifakı bileşenlerini Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’nu düşman olarak gösterme gayreti içerisinde oldular.” ifadelerine yer verdi.