Süre doldu! Kayseri'de yasak bitti

Kayseri'de bir süre önce açıklanan yasak süresi dün itibariyle sona erdi. Bir hafta yasak bitti. İç Anadolu'nun en büyüğü olarak ifade edilen tesis bugün itibariyle kapılarını açtı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Süre doldu! Kayseri'de yasak bitti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Ekim ayında Kocasinan ilçesi Elagöz Mahallesi'nde hizmete giren ve kent ekonomisine yıllık 20 milyar lira katkı sağlayacağı ifade edilen canlı hayvan borsası ve pazar yerinde geçtiğimiz hafta yasak kararı alınmıştı.

Süre doldu! Yasak bitti

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) tarafından İç Anadolu’nun en büyük Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri olarak ifade edilen bölgede 20 Aralık 2023 tarihinde başlayan yasak sona erdi.

Süre doldu! Yasak bitti

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 20 Arlık'ta başlayan yasağın 27 Aralık 2023 tarihinde sona ereceğini ifade etmişti. Bugün itibariyle aksi yönde bir uyarı gelmedi ve bölge yeniden açıldı. 

Süre doldu! Kayseri'de yasak bitti

Diğer yandan bir hafta süren yasağın nedeni ise şap hastalığı olarak açıklanmıştı. Başkan Bağlamış, bölgede görülen şap hastalığına dikkat çekerek, "Borsamız Canlı Hayvan Pazarı faaliyetlerine ara verecektir. Üreticilerimize önemle duyurulur." ifadelerini kullanmıştı. Bu yöndeki talep civar illerde görülen şap hastalığı nedeniyle Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden gelmişti. 

Süre doldu! Yasak bitti