Sultan Sazlığını gezdiler...

Erciyes Üniversitesi öğrencileri Sultan Sazlığı'nı gezdi... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi haber bültenimizde...

Sultan Sazlığını gezdiler...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi öğrencileri, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Ramsar Alanı'nı ziyaret etti.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, alanın tanıtım filmi ile gezilerine başlayan öğrenci grubu, sahada bulunan kuş çeşitliliğini temsilen yapılan kuş müzesini inceledi.
Daha sonra gözetleme kulesine çıkarak kuşları doğal yaşam alanlarında gözlemleyen grup, ardından 1200 ve 2 bin 300 metre uzunluğundaki ahşap yürüyüş yollarını gezdi.

Sultan Sazlığı, İç Anadolu Bölgesinde Kayseri İl sınırları içerisinde Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunmaktadır. Erciyesin kuzeyinde Kayseri merkeze 70 kilometre uzaklıktadır, Sultan Sazlığı ev sahipliği yaptığı 300 civarında kuş türü ve 400'e yakın bitki türü ile doğayı gözlemlemek isteyenler için adeta bir cennettir. Aralarında turna, filamingo ve dikkuyruğunda olduğu kuşlardan kimi yaşam alanı olarak, kimi durup dinlenmek için, kimide yavrularını dünyaya getirmek için bu güzel sulak alanı tercih ediyor. Sazlıklar arasında kayıkla gezilebilir, yeşil, mavi ve sarının yarattığı büyüleyici bir fonda zarafet ve incelik abidesi kuşları fotoğraflayabilirsiniz.