Sucuk ve pastırma denildiğinde akla ilk gelen şehir Kayseri'dir!

Sivas Ticaret Borsası tarafından 2020 yılında Sivas pastırmasına yönelik başlatılan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alımı süreci tamamlandığı açıklaması yapılmıştı. Bu yöndeki açıklamanın ardından Kayseri Ticaret Borsasından açıklama geldi: Sucuk ve pastırma denildiğinde akla ilk gelen şehir Kayseri'dir! Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, coğrafi işaret tescilli ürünlerde sürekliliğin sağlanması için etkin denetimin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Sucuk ve pastırma denildiğinde akla ilk gelen şehir Kayseri'dir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, coğrafi işaret tescilli ürünlerde sürekliliğin sağlanması için etkin denetimin kaçınılmaz olduğunu belirtti.  Söz konusu ürünlerin ulusarası alanda da tescillenmesinin önemli olduğunu kaydeden Başkan Bağlamış, "Yöreye özgü değişik türdeki 10 ürünü ile Türk Patent Enstitüsü'nün 'tescil' sınavını başarıyla geride bırakan Kayseri, şimdi de uluslararası alandaki tesciller için yönünü dış dünyaya çevirdi. 
Biz Türkiyede ilk olarak, Türkiye Cumhuriyetinde pastırma ve sucuğun coğrafi işaretini 2001 yılında Kayseri olarak aldık. 

1950 yıllarına dayanan bir sucuk imalatımız var. Sucukta avcar dediğimiz baharat olasılığımız Türkiyeye hitap eden bir tatta. 
Pastırmayı Sucuğu Türkiyeye tanıtan ilk il  Kayseri’dir. Üretimleri  Kayseride başlıyor daha sonra yaygınlaşıyor. Diğer illerimiz de tabi ki üretim yapacaklar, 
Kayseri'de çok eski bir geçmişe sahip olan sucuğun lezzeti, Erciyes'in rüzgarından ve baharatın lezzetinden gelir. Her bölgemizin kendine göre iddiası var, bizim bölgemizin özellikle iddiası avcar ve dana etinden yapıyor olmamız. Bizim pastırmamızın sucuğumuzun eti erkek hayvanlardan elde edilen, birinci kalite ürün olması en önemli özelliğimiz. Bugüne kadar Türkiyeye önderlik yaptı, bundan sonra da sucuk Türkiyede Kayseri markası olarak liderliğini sürdürecek.