Staj sorununu böyle çözdüler

Eğitim döneminin en önemli sorunlarından biri staj… Bu sorunun çözümü için hayata geçirilen Staj Seferberliği Projesi kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yeni stajyerleriyle sözleşme imzaladı.

Staj sorununu böyle çözdüler

Özellikle üniversite eğitimi sırasında öğrenciler staj yapacakları kurum bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları gidermek için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde başlatılan “Staj Seferberliği Projesi”  iki yıldır başarı ile sürdürülüyor.  Staj Seferbirliği Projesi’ne Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile yüksek öğretim öğrencilerinin staj yapmalarına olanak sağlıyor.

Staj sorununu böyle çözdüler

Bu kapsamda Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü de kurumda staj yapacak öğrencilerle sözleşme imzaladı. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin’in katılımı ile gerçekleştirilen tören kurumun sosyal medya hesabından: “Staj Seferberliği Projesi’ kapsamında İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN ile Kurumumuza başvurusu kabul edilen öğrenciler arasında staj sözleşmeleri imzalandı. Cumhurbaşkanlığımız İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde başlatılan ve Bakanlığımızın da dâhil olduğu ‘Staj Seferberliği Projesi’ kapsamında Kariyer Kapısı Platformu üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek, hak sahibi öğrencilerle staj sözleşmeleri imzalandı.”
Staj programına kayıt yaptırmak isteyen üniversite öğrencileri duyuruları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve "Staj Seferbirliği" programı resmi Twitter, LinkedIn, Instagram ve Facebook hesapları (@tccbiko ve @stjseferbirligi) ve resmi web sitesi "cbiko.gov.tr" adresinden takip edilebiliyor.