Spor turizmi acenteleri Erciyes için geldi

Türkiye'nin önemli dağlarından olan Erciyes Dağı'nı spor turizm alanında faaliyet gösteren acenteler gezdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Spor turizmi acenteleri Erciyes için geldi

Türkiye’nin en önemli dağlarından olan Erciyes Dağı’ndan dört mevsim 12 ay boyunca istifade etmek için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda spor turizmi alanında faaliyetlerini sürdüren acenteler Erciyes'i ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezini yerinde gezerek bilgiler aldı.

Spor turizmi acenteleri Erciyes için geldi

Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Ercuman spor turizmi sektöründe hizmet sağlayan acenteler ile Erciyes'te faaliyet gösteren otel yöneticileri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Spor turizmi acenteleri Erciyes için geldi

Yüksek irtifa eğitiminin faydaları nelerdir?
Vücudun yüksek irtifaya uyum sağlaması, kırmızı kan hücrelerinin oranında %30 – 50 oranında artış anlamına gelir. Bu nedenle uygun yükseklikte yapılan antrenman sonucunda sporcuların kas dokusundaki kan hücresi, hemoglobin sayısı ve enzimlerde artış meydana gelir. Bu artış, daha az oksijenli yüksek ortamlarda yapılan antrenmanlardan kaynaklanmaktadır.
Uygun boy ve zamanda yapılan yüksek irtifa antrenmanından sonra sporcuda oksijen kullanım kapasitesi ve hemoglobin seviyesi artarak kas dokusunu oksijenli ve oksijensiz ortamlarda dayanıklı hale getirir. Bu antrenman sporcunun düşük irtifalarda performansını ve dayanıklılığını arttırır.
Her türlü spor dalında antrenörler, özellikle sezon başında yaptıkları yüksek irtifa hazırlık kamplarında sporcularından bekledikleri yüksek dayanıklılık ve performansı elde ederler.

Spor turizmi acenteleri Erciyes için geldi

Yüksek irtifa eğitimi nerede ve nasıl yapılmalıdır?
Yüksek irtifa eğitiminin faydalarından yararlanmak için ideal yükseklikler 1700 ile 2300 m arasındadır. 1700 m’nin altındaki yükseklikler çok az uyarıcı etkiye sahiptir ve 2800 m’nin üzerindeki yükseklikler oksijen eksikliğine neden olur.
İrtifa eğitimi için en uygun zaman 3-4 haftadır. Antrenmanlar ne kadar sık tekrarlanırsa, adaptasyon o kadar hızlı olur. Bir sezonda birkaç kez tekrarlanabilir. İrtifa eğitiminde 10 günlük bir süre (minimum süre) bile etkilidir.

Spor turizmi acenteleri Erciyes için geldi