Kayseri'de fırtınaya yakalandık: 0-1

Kayseri'de fırtınaya yakalandık: 0-1
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Kayserispor, dün Kadir Has Stadı’nda kendisi gibi zor günler geçiren Trabzonspor’u konuk etti.
Maça tutuk başlayan ve gole yönelik hiçbir hamlede bulunamayan Sarı-Kırmızılılar, son 18 deplasman maçında sadece 2 galibiyet alan Trabzonspor’a 1-0 mağlup ayrıldı.. Trabzonspor’a galibiyeti getiren tek golü 36’ıncı dakikada Matus Bero kaydetti.
Kayserispor, maçın ikinci yarısına oldukça istekli bir şekilde çıksa da Karadeniz ekibine 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Ligde en çok gol yiyen 2.takım olan Sarı-Kırmızılılar, ligin son sıralarında çakılıp kaldı. Evinde bir yenilgi daha alarak mağlubiyet sayısını 8’e çıkararak 3 puan kaybeden Kayserispor, bir maçtan daha buruk ayrıldı. Zorlu doksan dakikanın ilk dakikalarında gole oldukça yaklaşan Sarı-Kırmızılılar, rakibi Trabzonspor karşısında da kazanamayarak galibiyet hasretini 6’ya çıkararak galip gelmeyi unuttu. Trabzonspor’da Kadir Has Stadyumu’nda 3 puanı kucaklayarak ligdeki 4.galibiyetini elde ederken, deplasmanda 3.kez kazanmayı başardı.
Öte yandan daha önce iki takım arasında oynanan 39 maçta konuk ekibin üstünlüğü dikkatlerden kaçmıyor. Trabzonspor, 39 maçta 24 kez galip gelirken, 6 kez de mağlup oldu. Kalan 9 müsabakada beraberlik ile sonuçlandı.
Kayserispor, en son 3.5 yıl önce Karadeniz temsilcisine galip gelmişti. Bu karşılaşmada 2-1’lik skor ile bitmişti.
Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki hafta sonu deplasmanda Konyaspor’un konuğu olacak. Bu zorlu maçın hazırlıkları ara verilmeden başlanacak.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
49. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Mehmet’in defansın arkasına attığı pasla topla buluşan Yusuf kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yusuf’ın sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
59. dakikada gelişen Kayserispor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Deniz’in sert vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
64. dakikada gelişen Kayserispor atağında Levent’in sağ kanattan ortasına yükselen Welliton’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.
82. dakikada Trabzonspor ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Welliton’un şutunda top üstten auta çıktı.
84. dakikada topla gelişen Kayserispor atağında ceza sahsı çizgisi üzerinde topla buluşan Umut Sönmez’in vuruşunda top kaleci Onur’da kaldı.

Stat: Kadir Has
Hakemler: Serkan Çınar xx, Mehmet Cem Satman xx, Mehmet Cem Hanoğlu xx
Kayserispor: Ahamada x, Anıl x, Levent x, Mabiala xx, Kubilay x, Umut Bulut x, Deniz xx, Welliton xx, Murat x (Umut Sönmez dk. 18 x), Mijailovic xx (Traore dk. 84 x), Kana Bıyık x
Yedekler: Zülfikar, Mert Ilıman, Ufuk, Mert Özyıldırım, Erkam
Teknik Direktör: Hakan Kutlu
Trabzonspor: Onur xx, Zeki xx, Durica x, Okay x, Güray xx, Mehmet x, N’Doye xx, Uğur x (Mustafa dk. 63 x), Bero xx (Sheidaev dk. 80 x), Yusuf xx (Muhammet dk. 84 x), Aytaç x
Yedekler: Alvarado, Suk, Akakpo, Ibanez
Teknik Direktör: Ersun Yanal
Gol: Bero (dk. 36) (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Mijailovic, Kana Bıyık (Kayserispor), Okay, Muhammet, Sheidaev (Trabzonspor)