SPK onayı verdi, Ankara ve Gaziantepli şirketler talep toplayacak

Kayseri'de de borsa yatırımcılarının yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da halka arz olmak için bekleyen Alves Kablo San. ve Tic. A.Ş. ile Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.'nin izahnameleri SPK tarafından onaylandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

SPK onayı verdi, Ankara ve Gaziantepli şirketler talep toplayacak

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de borsa yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa’da 2 şirket daha talep toplayarak işlem görecek. 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), geçtiğimiz Perşembe günü yayınladığı haftalık bülteninde, Alves Kablo San. ve Tic. A.Ş. ile Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.'nin halka arzı için onay verdiğini duyurdu. İki şirket de önümüzdeki günlerde Borsa İstanbul’da işlem görmek için talep toplayacak.

SPK onayı verdi, Ankara ve Gaziantepli şirketler talep toplayacak

1966 yılından Gaziantep'te kurulan ve 2005 yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınan Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş., 39.24 TL fiyatla 96.336.345 Lot eşit dağıtım yöntemiyle halka arz olacak. Şirket halka arzdan gelen fonun kullanım yerini ise izahnamesinin 234. Sayfasında belirttiği üzere; yüzde 40 ürün çeşitlendirme, enerji ve kapasite artış yatırımları, yüzde 40 işletme sermayesi, yüzde 20 finansal borçların azaltılmasında kullanacak.

SPK onayı verdi, Ankara ve Gaziantepli şirketler talep toplayacak

2014 yılından Ankara'da kurulan Türkiye'nin yerli ve milli kablosu Alves Kablo San. ve Tic. A.Ş., ise 19.45 TL fiyatla 40.000.000 Lot eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek. Şirket halka arzdan gelen fonun kullanım yerini ise izahnamesinin 247. Sayfasında belirttiği üzere; yüzde 35 -40 ihracata yönelik kapasite artırımı için makine ve teknoloji yatırımları, yüzde 30 -35 finansal borçların geri ödemesi, yüzde 30 -35 işletme sermayesinde kullanacak.

Her iki şirket de halka arzıyla gelecek fonları işlerini genişletme ve verimliliği artırma yolunda kullanmayı planlıyor.