SP Genel Başkanı Kamalak: "Yaşananlara şaşırmadık"

SP Genel Başkanı Kamalak: &quotYaşananlara şaşırmadık"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi 5. Olağan il kongresi Şehir Tiyatrosu’nda yapıldı. Yapılan Kongreye partililerin yanı sıra  Saadet Partisi Genel Başkan Mustafa Kamalak ve Gençlik Kolları genel başkanı Fatih Aydın’da katıldı. Gerçekleştirilen kongreye tek liste ile giren Mahmut Arıkan yeniden il başkanı oldu.

Saadet Partisi 5. Olağan il kongresi Şehir Tiyatrosu’nda yapıldı. Yapılan kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak , ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın’ın yanı sıra çok sayıda Saadet Partili katıldı. Saadet Partisi İl başkanı Mahmut Arıkan burada yaptığı konuşmada FETÖ’nün kukla olduğunu belirterek, “kuklayı vurmakla savaş bitmez. Talimatı verenler, onları kullananlar, tankları kullananlar kuklaydı. Ne zaman ki kuklacıyı alnının ortasından vururuz o zaman zafer kazanmış oluruz” dedi. Başkan Arıkan ayrıca, oluşturulan bu birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Arıkan’ın açılış konuşmasının ardından divan başkanlığına Duran Soyuğur seçildi. Divan üyeleri yerini alırken Genel Başkan Mustafa Kamalak kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

Başkan Kamalak yaşananlara şaşırmadığını belirterek, “adaletin olmadığı bir yerde zulümden başka ne olur” dedi.  Kamalak konuşmasının son bölümünde ise “Hak yolunun olmadığı yerde batıldan başka ne kalır? Biz koalisyon biçiminde de olsa iktidardan ayrıldığımızın üzerinden 20 yıl geçti. Peki, aziz milletimizin eline ne geçti bu 290 yıllık süreçte. Şehit cenazelerinden başka ne geldi ilimize? Annelerin matem türkülerinden başka ne düştü dilimize. Gelin yaşanabilir bir Türkiye kuralım diyoruz. Belki bir kısım 'Türkiye yaşanabilir bir yer değil mi?' diyebilir. Meclisi bombalanan, Genel Kurmay Başkanının boynuna kemer takılan, kuvvet komutanları esir alınan, Güney Doğu'da kan gövdeyi götürürken, her gün şehit cenazeleri gelirken, Türkiye gerçekten yaşanabilir bir ülke mi? Gelin diyoruz, gelin yaşanabilir bir Türkiye inşa edelim" ifadelerine  yer verdi. Yapılan konuşmaların ardından il kongresine tek liste ile giren mevcut il Başkanı Mahmut Arıkan yeniden il başkanı seçildi.