Sormadan karar vermezdim!

Sormadan karar vermezdim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara’da sürdürdüğü seçim çalışmalarında Kayseri’den örnekler vererek,  “Yaşadığım şehirde sivil toplum kuruluşları ile görüşmeden, dükkanının önüne bir şey yapılacaksa esnafla ya da dolmuşlar kaldırılacaksa dolmuşçularla görüşmeden hiç karar vermedim. Yüzde yüzünü ikna ederdim, öyle işe başlardım” dedi.

 

Özhaseki, CHP’li merhum Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’nu zaman zaman belediye de ağırladığını ve belediye hizmetlerini kendisine sorduğunu söyledi. Özhaseki, eski stadın yerine yapılan AVM ve binalarla ilgili de “oy birliği ile çıkardım. Kentte yüzde 90 oranı da oy alan, destek gören bir projeydi.

 

 Belediye Meclisi’nden de Bunu yapınca rahat ediyorum, insanların bana bakışı değişiyor” açıklaması yaptı. Kayseri’de belediye başkanlığı yaptığı dönemde ihaleleri de televizyonlardan canlı yayınladığını ifade eden Özhaseki, “Bu nedenle kimsenin bütçenin nereye harcandığını sormuşluğu yok” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Özhaseki, Gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara Temsilcileriyle bir araya geldi ve projelerini anlattı.

“CHP’Lİ BAHÇECİOĞLU’NA PROJELERİ SORARDIM”

Toplantıda Kayseri’den örnekler veren Özhaseki, CHP’li merhum Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’nu zaman zaman belediye de ağırladığını ve belediye hizmetlerini kendisine sorduğunu söyledi. Özhaseki, “Kayseri’de benden önce  3 dönem CHP vardı. CHP’li Başkan arada telefon etimde rahmetliyi kapıda karşılardım, kahve ikram ederdim. Sohbet ederdik, benden çok yaşlıydı. Abi gidişatı nasıl buluyorsun, hizmetleri nasıl buluyorsun, senin oyunu alamam ama burada biz bizeyiz, kimse yok diye sorardım. Bana, ‘Oğlum sen bunları nerden öğrendin. Bize söyleyen de olmadı, yaptığımız da olmadı’ derdi. Kahvesini içtikten sonra da kapıya kadar yolcu ederdim” diye konuştu.

 

“DOLMUŞÇULARA, ESNAFA, STK’LARA SORMADAN KARAR VERMEZDİM”

 

Kayseri’de projeleri hayata geçirirken mutlaka sivil toplum kuruluşlarına ya da esnafa sorduğunu ifade eden Özhaseki, “Yaşadığım şehirde sivil toplum kuruluşları ile görüşmeden, dükkanının önüne bir şey yapılacaksa esnafla ya da dolmuşlar kaldırılacaksa dolmuşçularla görüşmeden hiç karar vermedim. Yüzde yüzünü ikna ederdim. Esnaf ve STK’larla birlikte karar verirdik.” dedi.

 “ESKİ STADYUMUN YERİNE YAPILAN BİNALAR YÜZDE 90 OY ALDI”

 Özhaseki, ayrıca eski stadyumun yerine yapılan alışveriş merkezini de örnek göstererek, “O projeyi Meydan’da sergiledim. Belediye Meclisi’nden de oy birliği ile çıkardım projeyi. Kayseri’de yüzde 90’larda oy alan bir projeydi. Bunu yapınca rahat ediyorum, insanların bana bakışı değişiyor” ifadelerini kullandı.

 “BÜTÇE NEREYE GİDİYOR SORMUŞLUĞU YOK”

Kayseri’de belediye başkanlığı yaptığı dönemde ihaleleri de televizyonlardan canlı yayınladığını ifade eden Özhaseki, “Bu nedenle kimsenin bütçenin nereye harcandığını sormuşluğu yok. İhaleye kim girdi, kim çıktı herkes izliyor. Niye? Gizlimiz, saklımız yok, ihaleyi birilerine verme derdimiz yok ” dedi.

Haber: Cafer ZEGİN