Kayseri'de işe yerleştirilen kişi sayısı belli oldu!

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak, iş arayan ve işverenleri kurumu ziyaret etmeye ve hizmetlerden faydalanmaya davet etti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri'de işe yerleştirilen kişi sayısı belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de son 2 yılda istihdamda büyük bir artış gerçekleşti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü etkin çalışmalar sonucunda 2022-2024 yılları arasında toplam 37.561 bin kişiye iş bulundu. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak, 2024 yılı sonuna kadar bu faaliyetlere hız kesmeden devam edileceğini ve yeni projeler de ilave edileceğini müjdeledi. Ak, iş arayan tüm vatandaş ve işçi arayan tüm işverenleri kurumu ziyaret etmeye ve hizmetlerden faydalanmaya davet etti.

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak;  yürütülen istihdam faaliyetleri kapsamında 2022-2024 yılları arasını kapsayan son 2 yıl içinde toplam 37.561 kişi istihdam edildiğini açıkladı.

Ak açıklamasında; '2022 yılı sonunda Kayseri genelinde firmalardan alınmış olan açık iş sayısı 32.219 kişi ve bu rakama karşılık işe yerleştirilen kişi sayısı 15.079 kişi iken, 2023 yılı sonunda alınan açık sayısı 51.850 kişi ve yine bu rakama karşılık gelen işe yerleştirme sayısı ise 22.482 kişi olarak gerçekleştiğini söyledi. Yani son iki yıllık periyotta açık sayısında %60, işe yerleştirme sayısında ise yaklaşık %50’lik bir artış yaşanmıştır' dedi.

Yaşanan bu artışta İŞKUR gerçekleştirilen etkin eşleştirme faaliyetleri, eğitim ve kurslar, yoğun işyeri ziyaretleri, yürütülen çeşitli projeler ve özellikle son dönemde düzenli olarak hizmet binamızda gerçekleştirilen, firmaların ve vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdikleri toplu iş görüşmelerinin büyük katkısı olduğu görülmektedir. Ayda iki kez düzenlenen bu görüşmelerde vatandaşlarımız aynı anda eleman ihtiyacı olan 20 farklı firmanın insan kaynakları sorumluları veya yetkilileri ile çok kısa süre içerisinde ve zahmetsizce iş görüşmelerini yapabilmekte, kendilerine uygun işyerini seçebilmektedir. Aynı şekilde son dönemde eleman bulma sıkıntısı çeken firmalar da birçok iş arayanla yüz yüze görüşerek eleman ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 

Müdür Ak, gerçekleştirilen tüm bu faaliyetlere 2024 yılı sonuna kadar hız kesmeden ve yeni projeler ilave edilerek devam edileceğini, iş arayan tüm vatandaş ve işçi arayan tüm işverenleri kurumuziyaret etmeye ve hizmetlerden faydalanmaya davet etti.