Son Dakika! Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi

Muharrem İnce... Adaylıktan çekildi mi? Cumhurbaşkanı... 14 Mayıs seçimleri öncesi son dakika gelişmesi...

Son Dakika! Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Parti genel merkez binası önünde açıklamalarda bulunan İnce, "Bunu memleketim için yapıyorum. Bir kanal açmaya çalıştım. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçim sabahı bütün suçu bize atacaklar. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" diye konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘tehdit’, ‘şantaj’ ve ‘belgede sahtecilik’ suçlarından soruşturma başlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında sosyal medyadaki paylaşımlara yönelik soruşturma başlattı. Başsavcılık söz konusu sosyal medya paylaşımında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında ‘şantaj’, ‘tehdit’ ve ‘belgede sahtecilik’ suçlarından resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açık kaynak araştırmasında sosyal medya sitesinde Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce tarafından 10 Mayıs tarihinde yapılan paylaşımda şu ifadeler yer almıştı:
"45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim.”

 Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında 4 Mayıs'ta Kayseri'ye gelmeyi planlıyordu. Miting sağlık sorunlarından dolayı ertelenmişti.