Son Dakika! Kayserispor'un rakibi Antalyaspor oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu kura çekimi yapıldı.

Son Dakika! Kayserispor'un rakibi Antalyaspor oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kura çekimi TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapıldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açılış konuşmasını yaptığı kura çekimi, TFF Başkan Vekili Yusuf Günay, Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, 1. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ve kulüp başkanları ile temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda müsabakalar 17, 18 ve 19 Ocak 2023 tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Mehmet Büyükekşi: "Ziraat Türkiye Kupası, futbolumuzun en önemli markalarından biri"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı konuşmada, "Kulüplerimizin değerli temsilcileri, kıymetli misafirler, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nun kura çekiminde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İlk 5 tur sonunda rakiplerini eleyerek bir üst tura çıkan bütün takımlarımızı tebrik ediyorum. Tüm takımlarımıza Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda başarılar diliyorum. Türkiye Futbol Federasyonu olarak bizim için insan sağlığı herşeyden önemli. Maçı izleyen taraftarların, sahada yer alan oyuncuların, hakemlerin, teknik ekiplerin sağlığı birinci önceliğimiz. Bu anlamda, Çarşamba günü VavaCars Fatih Karagümrük ile Uşakspor arasında oynanan 5. eleme turu mücadelesinde rahatsızlık yaşayan dördüncü hakemimiz Cansu Tiryaki'ye bir kez daha geçmiş olsun demek istiyorum. Hakemimizin rahatsızlanması sonrası karşılaşmayı durduran maçın orta hakemi Cihan Aydın'ı da ayrıca tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nın Türk futboluna kattığı değerin altını çizen Başkan Mehmet Büyükekşi, "Ziraat Türkiye Kupası, futbolumuzun en önemli markalarından biri. En alt ligden en üst lige kadar tüm takımlarımız birbiriyle mücadele ediyor ve böylece tüm Türkiye'yi kucaklayan bir organizasyon oluyor. Ayrıca alt liglerdeki takımlarımıza, oyuncularımıza, teknik ekiplere büyük bir motivasyon sağlıyor. Biliyorsunuz bizim hedefimiz tribünlerde maçları izleyen kadınlarımızın, çocuklarımızın, tüm taraftarlarımızın sayısını artırmak. Ziraat Türkiye Kupası bu amaca da hizmet ediyor. Maçların oynandığı coğrafyadaki herkes, futbolun her zerresini damarlarında hissediyor. Coşku ve heyecanla kıran kırana mücadelelere şahit oluyor. Diğer taraftan, kazanan takım; Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'nin en değerli kupalarından olan Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi olacak. Bundan daha büyük bir motivasyon olabilir mi? Diğer taraftan; kazanan takım UEFA Avrupa Ligi'nde de ülkemizi temsil etme imkânına sahip olacak." dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda yaşanan sürpriz sonuçlara dikkat çeken Başkan Mehmet Büyükekşi, "Bu sezon 18'i amatör olmak üzere 148 takımla başlayan kupa serüveninde son 16 turuna geldik. Önceki turlarda da birçok sürpriz sonuçla karşılaştığımız kupada, son olarak Spor Toto Süper Lig'den rakiplerini eleyerek bir üst tura adını yazdıran TFF 2. Lig'den Karacabey Belediyespor'u ve Spor Toto 1. Lig'den Çaykur Rizespor'u kutlamak istiyorum. Binlerce taraftarın tribünden, milyonlarca futbolseverin ise ekranları başında heyecanla takip ettiği Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nun Fair Play ruhu ile güzel anlara sahne olmasını temenni ediyorum. Tüm futbolseverleri, bu değerli kupamızın kalan karşılaşmalarında tribünleri doldurmaya ve takımlarını desteklemeye çağırıyorum. Türkiye Kupası'na sponsor olan ve büyük katkılar sağlayan Ziraat Bankası'na teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde karşılaşmaları canlı yayınlayarak tüm Türkiye'ye ulaşmasını sağlayan yayıncı kuruluş Turkuvaz Medya Grubu'na da şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha kura çekiminin takımlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederken hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şimdiden tüm futbol ailemizin yeni yılını kutluyor, yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Kura çekimini gerçelleştiren Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen ise, yaptığı kapanış konuşmasında, "Kuranın tüm takımlara hayırlı olmasını ve başarı getirmesini diliyorum. İnşallah keyifli, kazasız belasız mücadeleler olur. Başkanımızın da belirttiği gibi, kazanan takım bu yıl 100. yıl kupasını alacak. Federasyonumuzun da 100. yılını kutlayacağız. Kupamız da 100. yıl logolu olacak inşallah. Keyifli, bol gollü, heyecanlı maçlar diliyorum. Taraftarları da 100. yıl maçlarına şahit olmaları için tribünlere davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kayserispor, Antalyaspor ile eşleşti. Karşılaşma Antalya'da oynanacak. Son 16 turunda yer alacak olan takımlar tek maç eleme sistemine göre karşılaşacak.