Son dakika! Asgari ücret belli oldu...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: '2024 yılı için net asgari ücret 17 bin 2 TL olmuştur.' Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Son dakika! Asgari ücret belli oldu...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı bu haberdeydi. Beklenen haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin 2024 yılında 17 bin 2 TL olacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: '2024 yılı için net asgari ücret 17 bin 2 TL olmuştur.' dedi. Bakan Işıkhan asgari ücrete yapılan zammın yüzde 49 olduğunu, önceki yıla göre ise yüzde 100'lük bir zam yapıldığını açıkladı.

Diğer yandan asgari ücret zammının senede bir kere olacağı açıklanmış asgari ücretli çalışanlar ise sene sonunda açıklanacak asgari ücret zammı tutarının geçinebilinecek bir tutara yükseltilmesini bekliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

Son dakika! Asgari ücret belli oldu...