Şok iddia: Seçimden 3 gün önce yapacaklar! Uyanın, Kayseri Şeker'i çiftçinin elinden alacaklar!

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun, halka arz ile gündeme gelen Kayseri Şeker Fabrikasıyla ilgili yaptığı açıklama dikkat çekti. Kulkuloğlu, kooperatif üyesi çiftçilere seslenerek, 'Seçimden 3 gün önce yapacaklar. Uyanın' ifadelerini kullandı.

Şok iddia: Seçimden 3 gün önce yapacaklar! Uyanın, Kayseri Şeker'i çiftçinin elinden alacaklar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker'in sermayesinin 600 milyon TL'den 706 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 106 milyon TL payın halka arzı gerçekleştirilecek. Kayseri Şeker, 9 Mayıs 2023 Salı günü yapacağı yatırımcı sunumuyla yatırımcılarını bilgilendirecek.  Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yapılacak olan halka arzın, Kayseri Şeker için tarihi bir dönüm noktası olacağını savundu.

Yaşanan bu yöndeki gelişmeler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, bu konuda dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kulkuloğlu, “Pancar Kooperatifi üyeleri uyanın” başlıklı açıklamasında Kooperatifteki üye sayısının 80 bin civarı iken 29 bin civarına indirildiğine vurgu yaptı. 

ÖNCE SİZİ YÜZDE 50’NİN ALTINA DÜŞÜRECEKLER, SONRA HALKA AÇILAN HİSSELERİ TOPLAYIP SÖZ HAKKINIZI KOMPLE ELİNİZDEN ALACAKLAR

Kayseri Şekerin, yüzde 52’nin çiftçinin olduğunu belirten Kulkuloğlu, seçim öncesi yapılan bu yöndeki girişime tepki göstererek, “Şimdi de Kayseri Şeker A.Ş’ yi  14 Mayıs seçiminden 3 gün önce Borsa’ya açarak Halka arz edecekler. Yani önce sizi yüzde 50’nin altına düşürecekler, sonra halka açılan hisseleri toplayıp söz hakkınızı komple elinizden alacaklar” dedi.

SEÇİMDEN 3 GÜN ÖNCE ARZEDECEKLER! BİLMİYORDUK, DUYMAMIŞTIK DEMEYİN
CHP 23 ve 24'üncü dönem Kayseri Milletvekili Dr Şevki Kulkuloğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:  Vatansever, sorumluluk sahibi arkadaşlar lütfen bu iletiyi paylaşın! Eyy Kayseri SS Pancar Ekicileri Kooperatifi Üyeleri Uyanınız! Sizlerin sayısı, yani Üye sayısı 80 bin civarı idi. Sile sile 29 bin civarına indirdiler. Kayseri Şeker A.Ş. nin yüzde 52 si yaklaşık sizin. Şimdi de Kayseri Şeker A.Ş. yi 
14 Mayıs seçiminden 3 gün önce Borsaya açarak Halka arzedecekler. Yani önce sizi yüzde 50'nin altına düşürecekler, sonra halka açılan hisseleri toplayıp söz hakkınızı komple elinizden alacaklar. Bilmiyorduk, duymamıştık demeyin. Uyanın, uyanın, uyanın. Pancar çiftçisinin Kayseri Şeker de yüzde 52 olan hissesi , bu halka arz ile yüzde 44 e düşüyor. Savunmaları 44 ün değeri 52 den fazla olacak şeklinde oysa kaybedilen Kayseri Şeker'in çiftçi tarafından kontrolü hakkı. Her bir kooperatif üyesine erişilebilinmesi için okuyup sorumluluk hisseden tüm yurttaşların bu yazıyı facebook sayfasında paylaşması önemlidir.