Şok iddia: Özhaseki adaylıktan çekilirse hiç şaşırmayacağım!

Şok iddia: Özhaseki adaylıktan çekilirse hiç şaşırmayacağım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan yerel seçim anketlerinin yanlış olduğunu iddia etti. Bu konuda dikkat çeken bir yazı kaleme alan Takan, yazısında “AKP içinde çok üst düzey kaynaklardan ulaştığım bilgilere göre; isabetli seçim anketleri ile bilinen partide onların deyimi ile bugüne kadar eşi benzeri yaşanmamış bir skandal patladı” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan, yerel seçimler öncesinde çok konuşulacak bir iddia ile gündemde. Takan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin yapılan anketlerde 6 ve 7'nci sıralarda çıktığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuda yanıltıcı anketler sunulduğunu iddia etti.

İşte Ahmet Takan'ın, “Anketler, MİT'in görev alanı mı?..” yazısında dikkat çeken o bölüm: Biliyorsunuz, Cumhur ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki. Siyasi kulislerdeki hakim bilgi de, görevden zorla alınan Melih Gökçek'in Özhaseki'yi desteklediği... Hala konuşuluyor, bu destek karşılığında ve Özhaseki eğer seçimi kazanırsa Gökçek'in istediği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturtulacağı... Mansur Yavaş'ın adaylığının engellenmesi halinde herkesin muradına kolayca ulaşacağına kesin gözle bakılıyordu. AKP içinde çok üst düzey kaynaklardan ulaştığım bilgilere göre; isabetli seçim anketleri ile bilinen partide onların deyimi ile bugüne kadar eşi benzeri yaşanmamış bir skandal patladı. Bazı kaynaklar, R. Erdoğan'ın kulağına, adaylığı ilan edilen Özhaseki'nin anketlerde  6 ve 7'nci sıralarda çıktığını ve kendisine yanıltıcı anketler sunulduğu bilgisini üfledi. Erdoğan, söylenenlere itibar edip bu bilginin  kendisinden gizlendiğine inanınca küplere bindi. Erdoğan, aynı anketlerin orjinal halini şirketten istetti. Gerçeği görüp hesap sorunca da, "bilgisayarlara sızılmış, sonuçlar değiştirilmiş" savunması yapıldı. AKP kulislerinde, bunun üzerine, Erdoğan'ın talimatıyla MİT uzmanlarının bazı bilgisayarlara el koyup inceleme yaptığı konuşuluyor. Mehmet Özhaseki'ye yakınlığı ile bilinen AKP AR-GE başkanı Hamza Dağ ile seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuz'un durumun zor olduğu ileri sürülüyor. Cumhur ittifakının ve onlar adına kapı arkalarında  çalışanların Mansur Yavaş'ın Ankara'da karşısına aday çıkarmakta zorlandığı bir gerçek. İktidar ve küçük ortağının sadece Ankara'da değil diğer yerlerde de isim bulmakta zorlandığı da diğer bir gerçek... Eğer, Mehmet Özhaseki bir şekilde adaylıktan çekilirse hiç şaşırmayacağım!..

AHMET TAKAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...