Şok iddia: Kayseri'de 700 Milyon TL kayboldu!

28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel 3 sene önce 'Ballı Villa' diye tabir edilen ve tek parsel olarak satılan 221 parsel ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şok iddia: Kayseri'de 700 Milyon TL kayboldu!

28. Dönem İYİ  Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, kamuoyunda  'Ballı Villa' olarak bilinen arazi üzerinden eleştirilerini sıraladı.
ORTADA 700 MİLYON KAYIP VAR!
O dönem 'Parselleri tek tek satın' çağrılarına kulak verilmediğini belirten Yücel, "Ballı villanın faturasını halk ödedi. Hesap ortada. 700 Milyon kayıp var" dedi. Yücel, bu kez 'Ballı Villa' konusunu gündeme taşıdı. 'Ballı Villaların' yapıldığı bölgeye giden Yücel, Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'yi 700 Milyonluk zarara uğrattığın savundu.  Yücel 3 sene önce "Ballı Villa" diye tabir edilen ve tek parsel olarak satılan 221 parsel ile ilgili açıklama yaptı. Yücel Talas Belediyesinin yanlış strateji nedeni ile 700 Milyon TL kayıpta olduğunu vurguladı. Yücel, "3 sene evvel beni dinleselerdi 700 Milyon TL kayıp etmezlerdi" dedi.

Şok iddia: Kayseri'de 700 Milyon TL kayboldu!

BALLI VİLLALARI GÜNDEME TAŞIDI
İYİ Partili Kazım Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Evet bugün de Talas ilçesindeyiz Talas ilçemizin 3 sene önce Ballı Villa diye tabir edilen parsellerin yanındayız. Bu bölgede inşaatlar yükselmeye başladı. 3 sene önce neler olduğunu kamuoyuna hatırlatmak istiyorum. 3 sene önce belediye meclisinde demiştim ki, “221 parseli toplu satmayın tek tek satış yapın çünkü eğer tek tek satılırsa daha fazla müşteri rağbet eder fiyatlar yukarı doğru gider. Belediye de daha yüksek rakamlara kamu kaynaklarını değerlendirmiş olur.” Fakat belediye yetkilileri 221 parseli tek bir parselmiş gibi satış yaptı ve bir yer aldı toplamda 221 parsele 22 Milyon TL verdi. Yani bugünkü döviz karşılığı 70 Milyon TL. İnternet sitelerine girdiğim zaman ben şunları görüyorum. Buradaki tek bir parselin satış fiyatı, 3 Milyon 250 bin TL ile 4 Milyon TL arasında değişiyor. Bugün 221 parseli 3 sene sonra satmış olsak yaklaşık 770 Milyon TL belediyenin kasasına para girecek 70 Milyon TL o dönemki satıştan duruyor diyelim ortada 700 Milyon TL bir kayıp var.

Şok iddia: Kayseri'de 700 Milyon TL kayboldu!

BU 700 MİLYON TL KAYIPLA NE Mİ YAPILABİLİR? 
Yücel eğer bu kayıp olmasaydı, bu para ile neler yapılabileceğini de sıraladı. Yücel, "Bu kayıpla ne mi yapılabilirdi; 5 sene boyunca Talas halkının ücretsiz ulaşımı sağlanabilirdi, 5 sene boyunca Talas halkına ücretsiz su verilebilirdi, yaklaşık 5 sene Talas halkından elektrik parası alınmayabilirdi, tüm Talas halkının 1 yıllık mutfak masrafını karşılanabilirdi, Talas’ta oturan 10 bin aileye bir yıl boyunca kira desteği verebilir veya 1 değil 2 değil tam 12 ay boyunca Talas’taki 10 bin emeklimize 5 bin TL her ay destek verilebilirdi" ifadelerini kullandı.