Şoförken Malatya'ya Müdür Yardımcısı Olarak Atandı, 2 Gün Sonra Kayseri'ye Şef Oldu

Gazeteci İsmail Saymaz'dan, Kayseri'de torpil iddiası: Kayseri Havalimanı'ndan şoför olarak çalışan K.Ö.'nün başına 9 Eylül 2020 sabahı 'torpil kuşu' kondu. Hiçbir eğitimi, tecrübesi ve yeterliliği olmadığı halde Malatya Havalimanı'na müdür yardımcısı olarak atandı.

Şoförken Malatya'ya Müdür Yardımcısı Olarak Atandı, 2 Gün Sonra Kayseri'ye Şef Oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Havalimanı’ndan şoför olarak çalışan K.Ö.’nün başına 9 Eylül 2020 sabahı ‘torpil kuşu’ kondu. Hiçbir eğitimi, tecrübesi ve yeterliliği olmadığı halde Malatya Havalimanı’na müdür yardımcısı olarak atandı. K.Ö., bu makamda ancak iki gün kaldı. Malatya’ya gitmedi bile. Ve 11 Eylül’de, eski görev yeri olan Kayseri Havalimanına şef sıfatıyla döndü.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın, Halk TV'deki "Talih kuşu değil, torpil kuşu!" başlıklı yazısı şöyle: "Kayseri Havalimanı’ndan şoför olarak çalışan K.Ö.’nün başına 9 Eylül 2020 sabahı ‘torpil kuşu’ kondu. Hiçbir eğitimi, tecrübesi ve yeterliliği olmadığı halde Malatya Havalimanı’na müdür yardımcısı olarak atandı.

K.Ö., bu makamda ancak iki gün kaldı.

Malatya’ya gitmedi bile.

Ve 11 Eylül’de, eski görev yeri olan Kayseri Havalimanına şef sıfatıyla döndü.

K.Ö.’nün iki günlük terfi macerası sizin de başınızı döndürmüş olmalı diye düşünüyorum. K.Ö., Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde (DHMİ) iki yıldır yasanın etrafından dolanarak, kayrıldığı iddia edilen 250 çalışandan biri.

Yargı torpili iptal etti

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Havacılık Şubesi Hukuk Sekreteri Osman Karaman, 25 atamayı yargıya taşıdı.

Bunlardan biri de K.Ö.’nün şoförlükten müdür yardımcılığına, iki gün sonra şefliğe atanmasına ilişkindi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, 26 Ekim’de Karaman’ı haklı buldu.

Karardan:

“Şoför kadrosunda görev yapan kişinin önce görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavına tabi olmayan havalimanı yardımcısı kadrosuna atandığı, bu kişinin görevi yürütmeden üç gün sonra görevde yükselme sınavına tabi olan şef kadrosuna atandığı, başka kişiler için de aynı işlemlerin yapıldığı, kurumda görevden yükselme sınavını bekleyen ve sınava hazırlanan kişilerin olacağı dikkate alındığında işlemde kamu yararına, hizmet gereklerine ve hukuka uyarlık bulunmamıştır”
Gazeteci İsmail Saymaz'ın köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN
Şoförken Malatya'ya Müdür Yardımcısı Olarak Atandı, 2 Gün Sonra Kayseri'ye Şef Oldu