Skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme

Kayseri'de yaşanan skandal olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Kayseri Valiliği'nin ardından bakanlıktan da yazılı bir açıklama yapıldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteni.

Skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de kaydedildiği ifade edilen görüntüler gündeme damgasını vurdu. Düğün eğlencesi olduğu iddia edilen yerde alkol masasına bir kız çocuğunun oynatıldığına dair görüntüler vatandaştan büyük tepki aldı. Masada oturan kişilerin bu şekilde eğlendikleri anların görüntüsünün ardından art arda açıklamalar geldi. 

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kayseri Valiliği söz konusu tartışmalı görüntülerle ilgili, yaptığı açıklamada,soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; "27.05.2023 günü yapılan sosyal medya paylaşımında yaşı küçük bir kız çocuğunun alkol alınan bir masa üzerine çıkarılıp oynatıldığı görülmüştür. Emniyet birimlerimizce derhal başlatılan tahkikat ile sorumlular tespit edilerek gerekli işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur." 

BAKANLIK: OLAYI BİLİYORUZ! SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Diğer yandan gündeme damgasını vuran ve tepki toplayan görüntülerle ilgili Valiliğin ardından bakanlıkta harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, konunun daha önce bilindiği ve sorunlar hakkında harekete geçildiği vurgulandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde;  
“Bazı sosyal medya hesaplarından bir kız çocuğunun masa üzerinde oynatılmasına ilişkin paylaşılan görüntülerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.
Görüntünün 29 Mayıs Pazartesi günü bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından Bakanlık birimlerimiz harekete geçmiş, Kayseri İl Müdürlüğümüz aracılığıyla Emniyet ve Jandarma birimleri konudan haberdar edilmiştir. 
Yapılan çalışmalar sonucunda düğün sahibinin cezaevinde bulunduğu, paylaşımı yaptığı tespit edilen byburak3858 isimli tiktok kullanıcısının Burak Çakmak isimli şahıs olduğu anlaşılmıştır. Şahıs, kolluk tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmış olup hakkındaki adli ve idari tahkikat sürmektedir. Görüntülerde yer alan ve kimliği tespit edilen şahıslarla ilgili de yine kolluk kuvvetleri tarafından işlem yapılmaktadır. 
Çocuklarımızın ruhsal ve psikolojik gelişmelerini olumsuz etkileyeceğinden, paylaşılan görüntünün erişiminin engellenmesi için yasal başvurular yapılmış ve şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. 
Görüntüdeki çocuğumuzun kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bazı sosyal medya hesaplarından bir kız çocuğunun masa üzerinde oynatılmasına ilişkin paylaşılan görüntülerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Görüntünün 29 Mayıs Pazartesi günü bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından Bakanlık…

— T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (@tcailesosyal) May 30, 2023