Skandal! ' 15 TIR buğdayla ortada kaldık!'

Kayseri'nin profesyonel anlamda tarım ve hayvancılık yapan işadamlarından İlker Horoz Toprak Mahsulleri Ofisi'ne tepki gösterdi, devlet yetkililerine çağrıda bulundu.O

Skandal! ' 15 TIR buğdayla ortada kaldık!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Skandal! ' 15 TIR buğdayla ortada kaldık!'Kayseri’nin profesyonel anlamda tarım ve hayvancılık yapan işadamlarından İlker Horoz Toprak Mahsulleri Ofisi’ne tepki gösterdi, devlet yetkililerine çağrıda bulundu.

Horoz, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nde gezmediğimiz silo kalmadı, buğdayımızı alan yok, sonra buğday bulunamıyor, un yok, ekmek zamlanıyor diyorlar. 15 TIR dolusu buğdayımızla ortada kaldık.” dedi.

Acilen devlet yetkililerinin olaya el atması gerektiğini ifade eden Horoz, “Sadece biz değil çok sayıda çiftçimizin elinde buğdayı var, alan yok.

Şehrimizde Lisanslı silolar dahil hiçbir siloda yer yok, silolar dolu, Toprak Mahsülleri Ofisi bir alan oluşturup buğdayımızı almıyor. Yurtdışından buğday getirilmeye çalışıldığı bir dönemde bu yaşananlara anlam veremiyoruz.

Bir taraftan tarım sektöründe bir taraftan hayvancılık sektöründe tüm olumsuzluklara rağmen üretim yapıyoruz ama bu düştüğümüz durumu anlamakta güçlük çekiyoruz.

Devletimizin bize destek vermesi gerekirken bu duyarsızlığa, bu basiretsizliğe isyan ediyoruz. 

Devlet yetkililerimizi, derhal göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Skandal! ' 15 TIR buğdayla ortada kaldık!'
Horoz, gıda krizine çözüm bulmak için bu tür yönetim krizlerinin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Yurtdışından değil Kayseri tarlalarından getirdiğimiz buğdayı alamayacak olan bir TMO gıda krizine nasıl altyapı oluşturacak?" diye sordu.
Skandal! ' 15 TIR buğdayla ortada kaldık!'