Sizin derneğiniz açıldı

Beş yıldır gönüllülük esası ile faaliyetlerini sürdüren hayırseverler, 6 şubat depremleri sonrasında, 'sizin derneğiniz' sloganı ile Hayata Dokunanlar adı altında dernekleşti. Hayata Dokunanlar'ın hizmet binasının açılışına Vali Gökmen Çiçek de katıldı.

Sizin derneğiniz açıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hayata Dokunanlar Derneği’nin hizmet binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Vali Gökmen Çiçek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Dernek Başkanı Hayal Erol, 5 yıldır sürdürdükleri çalışmaları 6 Şubat depremlerinin ardından dernekleştirme kararı alarak, 23 Mart tarihi itibariyle derneklerini kurduklarını belirtti. ‘Sizin derneğiniz’ sloganı ile yola çıktıklarını ifaden eden Erol, “Bu anlayışla hareket ediyoruz. Herkese açık bir derneğiz. Tarafsız ve kimliksiz bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle önce yetim başlığıyla, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızın öncelikle eğitim ve sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olabilmek. Onları geleceğe iyi bir nesil olarak kazandırmak. Ayrıca derneğimize kayıtlı tespit ettiğimiz ailelerimizin hem ayni hem nakdi yardımlarını yapıyoruz. Eğitim, sağlık ve psikolojik desteklerle de hayatlarına her anlamda da dokunmaya çalışıyoruz” Erol, dernekleşme sürecinde İbrahim Arık ve eşinin maddi ve manevi anlamda her türlü desteği verdiğini belirterek, teşekkür etti. 

Sizin derneğiniz açıldı
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da konuşmasında, Kayseri’nin iyiliği güzel yaptığını belirterek, Sayın Valim, başta sizin depremle yaptığınız iyiliklerin yanında bizim fazla bir şey konuşacak durumumuz olamaz. Allah sizden razı olsun. Sizin kaptanlığınızla burada bütün sivil toplum kuruluşlarımızla peşinize takılarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Yani Kayseri bir iyilik şehri. İyilikler yağmurlar gibi yağar. Ben 99’daki Gölcük depreminde de görev yaptım. Daha sonra Van ve depreminde görev yaptım. Sonra efendim yine 6 Şubat'taki depremde elimizden geleni yaptık. Ama şunu gördüm ki bu şehir hakikaten iyiliği güzel yapıyor. İyiliği nezaketle yapıyor. İyiliği kurumsal yapıyor. Prensipler dahilinde yapıyor” diye konuştu. 
Hayata Dokunanlar Derneği’nin çalışmalarını uzun zamandır yakından takip ettiğini belirten, Vali Gökmen Çiçek de konuşmasında, “Canla başla fedakarlıkça arkadaşlarımız çalışıyorlar. Yetim kalmış kardeşlerimiz evlerinde ziyaret ediyorlar. Eğitimlerini takip ediyorlar. Birebir onlarla beraber oluyorlar. Bu o kadar anlamlı ki. Hele biz Müslümanlar için çok daha başka bir anlamı var. Çünkü biz hem yetim hem de öksüz kalmış bir peygamberin ümmetiyiz. Bu derneğin en büyük özelliklerinden birisi. Özellikle anne ve babasını kaybetmiş kardeşlerimize bir baba, bir anne olabilmek için canla başla çalışıyorlar. Yetim ve öksüz bir peygamberin ümmeti olan bizler için o kadar önemli bir mücadele ki bu mücadelelerinde hiçbir zaman yalnız olmayacaklar. Bu kadar sevenleri, bu kadar onlara inanan insanların burada olması bunu gösteriyor. Ben bundan dolayı arkadaşlarımızın hiçbir zaman yalnız yürümeyeceklerini, ben de vali olarak kaymakam arkadaşlarımızla, belediye başkanlarımızla beraber hep yanlarında olacağımızı söylemek istiyorum…” 
Konuşmaların ardından Hayata Dokunanlar Derneği’nin hizmet binası Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın dualarıyla açıldı.