'Siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdiler'

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki seçimlerin tekrarlanmasına yönelik verdiği karara tepki gösteren CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, siyasi bir karar verildiğini belirterek, 'Milletin bizi seçmesini hazmedemeyen cumhur ittifakı, siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdi' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdiler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçim tartışması sürüyor. Seçim kurulunun seçimi iptal etmesinin ardından gözler YSK’ya çevrilmişti. YSK’dan da merakla beklenen açıklama geldi ve seçim iptali kesinleşti. Buna göre ilçede vatandaşlar 2 Haziran’da yeniden seçime gidecek. 
31 Mart tarihinde yapılan seçimi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Deniz Yağan önde tamamlamış, MHP Milletvekili Baki Ersoy ve partilileri ise seçime 'hile karıştırıldığını' iddia etmişlerdi. 

'Siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdiler'

Vatandaşımız kendinden olmayanı ayrıştıran zihniyete gereken cevabı verecek

Diğer yandan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, seçimin iptal edilmesine yönelik karara tepki gösterdi. ‘Milletin bizi seçmesini hazmedemeyen cumhur ittifakı, siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdi’ diyen Genç, ‘Vatandaşlarımız sandıktan çıkan karara saygı göstermeyen, kendinden olmayanı ayrıştıran zihniyete 2 Haziran'da da gereken cevabı verecektir’ dedi.

'Siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdiler'

31 Mart'ta helal oylarla kazandığımız Pınarbaşı'nı daha büyük fark ile 2 Haziran'da tekrar kazanacağız!

Milletvekili Aşkın Genç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Pınarbaşılı hemşerilerimiz 31 mart'ta tercihini yapmış ve belediye başkanlığı görevini sayın Deniz Yağan'a tevdi etmiştir. Oy sayım sürecinde yaşananlar kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiştir. Partimizin yerel seçimdeki başarısı kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyen, çözüm üreten, halkçı ve sosyal belediyeciliğe oluşturulan güven sayesindedir. Yaptığımız itirazları dikkate almayan il seçim kurulunun ve YSK'nın, kararları siyasi sebeplerle verdiği açıktır. Cumhur İttifakı’nın itirazlarını dikkate alan YSK ve kurulları partimizin yaptığı itirazları görmezden gelmiştir. Seçimler demokrasinin taçlandırıldığı zamanlardır. Cumhuriyet'in kurucu partisi olarak her zaman millet iradesinin yerine getirilmesini savunduk. Milletin bizi seçmesini hazmedemeyen cumhur ittifakı, siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdi. Vatandaşlarımız sandıktan çıkan karara saygı göstermeyen, kendinden olmayanı ayrıştıran zihniyete 2 Haziran'da da gereken cevabı verecektir. 31 Mart'ta helal oylarla kazandığımız Pınarbaşı'nı daha büyük fark ile 2 Haziran'da tekrar kazanacağız!

'Siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdiler'