SİYASETTE SAMAN TARTIŞMASI!

SİYASETTE SAMAN TARTIŞMASI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Lideri Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, arasında başlayan saman tartışması Kayseri’ye de sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘Türkiye'nin saman ithal eden bir ülke’ olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi ve “Kimsenin benim üreticimin, köylümün moralini bozmaya hakkı yok.” dedi.  Bakan’ın Kayseri’de yaptığı açıklamalara CHP’den tepki geldi. Partinin İl Başkanı Ümit Özer,  “Türkiye’de tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğinden Bakan’ın haberi yok. Kendi kendini yalanlıyor” ifadelerini kullandı.   CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu da “Bakan bey ezberden konuşuyor,  kendisini Kayseri’de köylünün tarlasına, ahırına ve sofrasına davet ediyorum” derken, Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Halil Yağmur da, Bakan’a seslenerek, “Kayseri’mizin köylerini gezseydiniz buğdayın, ayçiçeğinin, arpa'nın, kabak ve patatesin çiftçinin elinde kaldığını görürdünüz” diye konuştu.

 

 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Kayseri Tarım ve Orman Sektör Buluşmaları Toplantısında” konuştu ve Türkiye'nin saman ithal eden bir ülke olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

PAKDEMİRLİ: TÜRKİYE KENDİ KENDİNE YETERLİ BİR ÜLKE

Pakdemirli, “CHP'nin Genel Başkanının eline ekipleri bir kağıt tutuşturuyorlar. Diyorlar ki 'İsviçre'den saman ithal ediyoruz.' Hemen çıkartıp baktık. Gelen, tam 32 kilo. 32 kilo birisi aynı gümrük tarife pozisyonundan bir şey getirmiş ama bu hububat kapçığı, et obur böceğin yastığı, öyle diyelim. 6 bin 500 liraya getirmiş. Yani kilosu 200 liraya geliyor. Kimse de kontrol etmemiş, Genel Başkanlarına verirken. Genel Başkan da dedi ki 'Türkiye İsviçre'den saman ithal ediyor.' Karşılığını Cumhurbaşkanı verince herkesin karnı ağrıyor. Tekrar tekrar söylüyorum, Türkiye kendi kendine yeterli bir ülkedir. 18 milyar dolar ihracatı, 12 milyar dolar ithalatıyla kendi kendine yüzde 150'den fazla yeterli bir ülkede kimsenin benim üreticimin, köylümün, çiftçimin, besicimin moralini bozmaya hakkı yoktur. Klavye silahşorlarının, bir kısım medya mensuplarının yalan yanlış haber yapmaya, söylenenleri cımbızla çekmeye hakkı yoktur." dedi.

CHP’Lİ VEKİLLER “İTHAL EDİLİYOR” DEDİ VE SAMANLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Bakan’ın bu yöndeki açıklamalarının ardından bazı CHP’li vekiller, tren vagonlarında ve gemilerde yüklü saman balyalarının görüntülerini kamuoyuyla paylaştı ve “İşte ithal edilmiyor denilen samanlar. Saman ithal ediliyor. İşte görüntüler burada” yönünde paylaşımlar yaptı.

ÖZER: KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKEYİ AKP POLİTİKALARI BU HALE GETİRDİ

Siyasetteki saman tartışması Kayseri’ye de sıçradı. Bakan Pakdemirli’nin CHP’ye yönelik sözlerine tepki gösteren partinin Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti iktidarı döneminde tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini savundu.  “Dünyanın kendi kendine yeten 7 ülkesinden biri olan Türkiye’yi saman ithal eden ülke durumuna AK Parti politikaları  getirdi” diyen Özer,  şunları söyledi,  “O kadar çok yalan söylüyorlar ki, kendileri de yalanlarına yetişemiyor. Dün söylediklerini bugün yalanlayıp, yarın yeni bir yalanla halkın karşısına çıkıyorlar. Sayın Bakan’da kendi kendini yalanlamaya devam ediyor. Dün, ‘Türkiye’de para var ki ithalat’ yapıyoruz diye saman ithalatını savunmaya çalıştığını unutan Sayın bakan bugün kendi kendini yalanlıyor. Sayın Bakan unutmuş, biz kendisine bir hatırlatma yapalım: Türkiye; Rusya, Almanya, Fransa, Ukrayna’dan buğday; İngiltere ve Hırvatistan’dan arpa; Gürcistan’dan saman; Türkmenistan ve Hindistan’dan pamuk; Arjantin ve Brezilya’dan mısır; Vietnam, Tayland’dan çeltik ve pirinç; Mısır ve Çin’den kuru fasulye; Kanada’dan nohut ve yeşil mercimek; Ukrayna ve Kanada’dan bezelye; Bulgaristan’dan kurbanlık koyun; Şili, Uruguay ve Fransa’dan büyükbaş hayvan; Sırbistan’dan lop et ithal ettik. Bu listeyi çok daha uzatabiliriz . Maalesef Sayın Bakanın Türkiye’de tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiklerinden de haberi yok. Madem Sayın Bakanın söylediği gibi kendi kendimize yeten bir ülkeyiz, bunca ithalatı neden yapıyoruz. Yoksa Sayın Bakan kendinden önceki AK Partili tarım bakanlarına özendi de, Fransız çiftçisine katkılarından dolayı Fransa’dan şövalye unvanı almak için mi ithalata yükleniyor.”

KARAKOÇLUOĞLU: BAKAN BEYİ, ÇİFTÇİNİN TARLASINA, SOFRASINA DAVET EDİYORUM

CHP İl Başkanı Özer’in yanı sıra Bakan Pakdemirli’ye Belediye Meclis Üyeleri de tepki gösterdi. CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, “Kayseri Tarım Fuarına gelen Tarım Bakanı ezberden konuşuyor.  Bakan beyi Kayseri’de köylünün tarlasına, ahırına ve sofrasına davet ediyorum. Çiftçinin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatifine, tüccara, tefeciye, yemciye, gübreciye borçlarına göz atmaya bekliyorum” çağrısı yaptı.

YAĞMUR: KAYSERİ’MİZİN KÖYLERİNİ GEZSEYDİNİZ, ÇİFTÇİNİN ELİNDE KALAN ÜRÜNLERİ GÖRSEYDİNİZ

CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Halil Yağmur da, Bakan Pakdemirli’ye tepki gösterdi. “Bizim genel başkanımız promterden değil yürekten konuşur” diyen Yağmur, “Sizi karşılayan Kayseri bürokrasisi samimiyse Kayseri'nin nüfus olarak en büyük taşra ilçesi sizin de yardımcınız olan sayın Mustafa Aksu'nun ilçesi Develi’ye götürüp bir kahvehanede vatandaşı dinletseydi. Ya da sayın Memduh Büyükkılıç, arsaları fahiş fiyatlarla hayvancılık yapanlara zorla dayatılan, Beydeğirmeni bölgesine götürüp besicilik yapanları dinletseydi. Sen, ben, bizim oğlan bitmiş Tarımın Fuarını yapmaya çalışacağınıza Kayseri’mizin köylerini gezseydiniz. Buğdayın, ayçiçeğinin, arpanın kabak ve patatesin çiftçinin elinde kaldığını görürdünüz. Bizim Genel başkanımızı eleştirmeden aynada kendinize ve kendi döneminize bakınız. Tarımı bitirdiğiniz yetmediği gibi orman yangınlarına müdahale edecek uçakları havalandıramadığınızı unuttunuz” Haber: Cafer ZENGİN