Sivas'ta olan deprem Kayseri'den hissedildi

Sivas'ta akşam saatlerinde yaşanan deprem vatandaşı korkuttu. Sivas'ta olan deprem Kayseri'nin belli bölgelerinde de hissedildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sivas'ta olan deprem Kayseri'den hissedildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son zamanlarda Kayseri’de çevre illerde yaşanan depremler vatandaşı tedirgin ediyor. Dün gece saatlerinde Kayseri’nin Yahyalı ilçesi Kapuzbaşı mevkiinde yaşanan deprem Kayserilileri korkuturken bugün akşam saatlerinde yaşanan Sivas depremi vatandaşı düşündürmeye başladı. 

AFAD’dan alınan bilgilere göre Sivas’ın Ulaş ilçesinde saat 18.07’de 4.1 büyüklüğünde 7 kilometre derinlikte deprem meydana geldi. 


Yine Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.3 geçerken derinliğin ise 5 kilometre olduğunu paylaştı. 


Yaşanan bu deprem vatandaşta kısa süreli bir panik yaşattı. Kimi vatandaş depremi çok hissettiğini belirtirken kimisi ise daha az hissettiğini ifade etti. 
Öte yandan gözler hemen deprem uzmanlarına çevrildi. İlk açıklama ise ünlü yer bilinci Serkan İçelli’den geldi. İçelli, “Deliler fayı Tecer segmenti tehlikelidir. M= 4.1 olarak atım yapan #deprem öncü gibi görünmese bile takip edeceğiz. Son hazırladığım risk haritamı inceleyin.6.0/6.5 gibi deprem üretme potansiyeli vardır. Sivas için ulusal basında ne demişiz bir bakalım.” ifadelerini kullandı.