Şirikçioğlu'nda neler oluyor? Şok iddialar...

Kayseri'de faaliyet gösteren Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri'nde çalışan işçilerle ilgili şok iddia... Detaylar, Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Şirikçioğlu'nda neler oluyor? Şok iddialar...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de faaliyet gösteren Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri'nde çalışan işçiler, sendikalı olmak için mücadele veriyor. Ancak işçilerin sendikalaşmasını istemedikleri gerekçesiyle işletme yönetiminin bu yönde işçilere baskı uyguladığı öne sürüldü. 

Kayseri'de faaliyet gösteren ve aylık 9 milyon metre Denim ve Non Denim Kumaş Tasarım, Üretim ve Satışı yapan Şirikçioğlu Mensucat, Serbest Bölge'de tekstil üzerine üretim yapıyor. Kahramanmaraş'ta 1996, 2013 yılından beri de Kayseri'de faaliyet gösteren firmayla ilgili ortaya atılan iddialar akıllarda soru işaretleri bıraktı. 2 bin 900 çalışanı olan firmada görev yapan işçilerin sendikalaşmasına engel olunduğu iddiaları ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, Şirikçoğlu’da işçilerin sendikalaşmasını engelleyici tutum ortaya koyuluyor. İşçiler bu duruma tepkili. İşçiler baskı iddialarına karşı kamuoyundan da destek arıyor. Ortaya çıkan bu tablonun ardından işletmede önümüzdeki günlerde hak mücadelesi veren işçilere yönelik nasıl bir karar alınacağı, işçilere sendikalardan destek verilip, verileyeceği merak konusu oldu.