'Sırada hangi U dönüşü var?'

NATO Liderler Zirvesi'nde gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'le NATO üyeliklerini destekleme konusunda mutabakata vardı. Buna göre İsveç de Türkiye'nin AB yolunda tam destekçisi olacak. Erdoğan'ın bu tutumu karşısında Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haber bülteninde.

'Sırada hangi U dönüşü var?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye, PKK terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmış ve konu sadece Türkiye’de değil dünya basınında da önemli yer bulmuştu. Yakından takip edilen konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda NATO Liderler Zirvesi gerçekleştirildi. 

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç lideri Kristersson arasında gerçekleşen üçlü zirveden mutabakat çıktı. Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine destek vermesi ile birlikte masada birçok karar daha alındı. Buna göre, NATO tarihinde ilk kez bir Terörle Mücadele Özel Koordinatörü atanacak. Terör örgütlerine karşı mücadelede işbirliği genişletilecek. İsveç ve Türkiye arasında ikili bir güvenlik mekanizması kurulacak. İsveç, Türkiye'nin AB üyeliğine, yaptırımların kaldırılmasına ve vize serbestisine destek verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararına ilişkin Kayseri’den ilk tepkiyi Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan gösterdi. Arıkan, “Sırada hangi U dönüşü var?” diye sordu. 
Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Arıkan, “Mavi Marmara, Mısır, Suriye, BAE, Rahip Brunson, Kaşıkçı cinayeti, AB İSVEÇ…. Sırada hangi U dönüşü var?” dedi.