Sınavlara ayna zorunluluğu! Dekan: 35 TL'lik aynayı alamayacak olan varsa...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde online sınavlara ayna zorunluluğu getirilmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu'nun, 'ayna alamayacak varsa' mesajı da dikkat çekti.

Sınavlara ayna zorunluluğu! Dekan: 35 TL'lik aynayı alamayacak olan varsa...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde online sınavlara ayna zorunluluğu getirilmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı.
Sınavlara ayna zorunluluğu! Dekan: 35 TL'lik aynayı alamayacak olan varsa...
Kemaloğlu'nun, "Tanesi 35 TL olan bir aynayı alamayacak olanlar dilekçelerini mail atsınlar. Ben şahsi hesabımdan karşılayacağım" mesajı da tartışmayı alevledirdi. 

Tıp Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin damadı da olan Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Sevgili öğrenciler, Göreve geldiğimiz günden beri öğrencilerimizi dinliyor, hem kaliteli hem de adaletli bir eğitim vermeye çalışıyoruz.

Sınav sisteminizde iyileştirmeler, seçmeli derslerde iyileştirmeler, okuma salonunda iyileştirmeler yaptık. Ayrıca depremzede öğrencilerimiz için burs imkanı sağladık. Boş zamanların eğitime dahil olduğuna inandığımızdan, kitap sohbetlerini başlattık. Yine, masa tenisi salonunuzu açtık ve sanatsal alanlar oluşturmak için girişimler başlattık.  Öğrenci kontenjanlarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde sizi geleceğin tıbbına hazırlamak için projeler üretmeye devam ediyoruz. Bütün bunları niye anlatıyorum? İstiyoruz ki bizim sizi düşündüğümüz kadar siz de kendi geleceğinizi, eğitiminizi düşünün. Çünkü güzel ülkemiz en çok,bireysel sorumluluğunu yüklenmiş özgür insanlara ihtiyaç duyuyor. 

Deprem felaketi nedeniyle ve YÖK kararı uyarınca sınavları online yapmak durumundayız. Sizinle yaptığımız görüşmede bana online sınavın teknik sorunlarından bahsettiğiniz, bizde çözdük.
Sınavlara ayna zorunluluğu! Dekan: 35 TL'lik aynayı alamayacak olan varsa...O görüşmede ben size “güvendiğimi” söyledim. Ama bazı arkadaşlarınız güvenimi suistimal ettiler. Sorumluluklarını, özgürlüklerine feda ettiler. Halbuki özgürlük ve sorumluluk ayrılmaz.  Şimdi online sınavlarda, ekranınızı görecek şekilde ayna zorunluluğu getirdik. 

Bu anlaşılır isteğe bu tepkisel mesajlar; geleceğin dürüst, sorumlu ve özgür doktorlarına yakışmamaktadır. Lütfen geleceğinize odaklanın ve çalışın. Hepinize başarılar diliyorum 

Not: Tanesi 35 tl olan bir aynayı alamayacak olanlar lütfen dekanlığımıza imzalı dilekçelerini mail atsınlar. Ben şahsi hesabımdan karşılayacağım