Sınav Kayseri trafiğini kilitledi

Kayseri'de binlerce öğrenci sınav heyecanı yaşıyor. İlk maratonu tamamlanan sınav sonrası dönüş yollarında ise trafik yoğunluğu oluştu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezimizce hazırladığımız Kayseri haber bülteninde.

Sınav Kayseri trafiğini kilitledi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de 17-18 Haziran'da toplam 3 oturumda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu bitti. Türkiye’de. 3,5 milyon adayın başvurduğu TYT, saat 13.00 itibarıyla tamamlandı.

SINAV MARATONU YARIN DEVAM EDECEK
YKS kapsamında saat 10.15'te başlayan TYT'de adaylara, Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 20 soru olmak üzere 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi.

YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yarın saat 10.15'te başlayacak. Adaylara 180 dakika sürecek. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40 soru, Matematik Testinde 40 soru, Fen Bilimleri Testinde 40 soru yer alacak.
Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapılacak sınavda 80 soru sorulacak.

Diğer yandan Kayseri’de de binlerce öğrenci sınava girdi. Sınav bitişi ise trafikte yoğun anlar yaşandı. Sınav sonrası dönüş yolunda ise Kayseri trafiği adeta kilitlendi. Vatandaşlar gitmek istedikleri yerlere gitmekte güçlük çekti. Çoğu ise randevulu olan görüşmelerine geç kaldı. Yine otobüs ve tramvaylarda da yoğunluk söz konusuydu.