SİMİTÇİYE GIYABINDA CEZA YAZILIYOR!

SİMİTÇİYE GIYABINDA CEZA YAZILIYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel, sokak simitçilerine yazılan cezalara tepki gösterdi. Simitçilere satış yapmamalarına rağmen gıyaplarında 320 TL ceza yazılıp, evlerine gönderildiğini ifade eden Yücel, belediye yetkililerine seslenerek, “İşsizlik bu denli tavan yapmış şehrimizde, bırakın Allah aşkına evinin ekmek parasını simitten kazanan bir avuç kardeşimiz işine baksın” ifadelerini kullandı.

 

Kayseri’de zabıtalar ile sokak simitçileri arasındaki tartışma sürüyor. Belediye yetkililerinin seyyar satışlara izin vermemesi ve sokak simitçilerine “Dükkan açın” tavsiyesinde bulunmasının ardından ekonomik olarak satış yapamadıkları için zor günler geçirdiklerini ifade eden sokak simitçileri dertlerine çare arıyor. Bir süre önce kurdukları dernek öncülüğünde belediyeye proje sunan ve diğer bazı şehirleri örnek göstererek, modern satış büfeleri talebinde bulunan simitçiler, bu konuda umduklarını bulamadı.

SİMİTÇİLER DERTLERİNE ÇÖZÜM İSTİYOR

Evlerine gönderilen cezalar nedeniyle de sıkıntıya düşen simitçiler, kesilen cezayı ödememeleri halinde haciz ve hapis tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor. Simit satmalarına izin verilmediği için evlerine ekonomik destek sağlayamadıklarını ve aynı zamanda kesilen cezaları da ödeyemediklerini dile getiren sokak simitçileri ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda partisinin Grup Başkanvekili olan Kazım Yücel, belediye yetkililerine seslendi.

“İŞSİZLİK TAVAN YAPMIŞ, BIRAKIN EVLERİNE EKMEK GÖTÜRSÜNLER”

Bu simitçilerin evlerine ekmek götürebilmeleri için ne yapmaları lazım. Proje sundular beğenmediniz mi? Suriyeli imtiyazlarına mı sahip olsalar?” diye soran Yücel, tepkisinde şu ifadeleri kullandı, “Sayın Kayseri Büyükşehir belediye yetkilileri, şehir meydanında simit satan arkadaşlar hem satış yapmıyorlar hem de gıyabında isimlerine 320 TL sanki meydanda satış yapıyorlarmış gibi ev adreslerine tebligat yapıyorsunuz. Samimi olarak soruyorum? Evinin ekmek parasını kazanmak için ne yapmaları lazım? Makamınıza proje sundular beğenmediniz mi? Ya da Suriyeli vatandaşların imtiyazlarına mı sahip olsalar? Veya ekmek büfeleri gibi belediye hizmetlerini simit satışıyla siz mi üsleneceksiniz? İşsizlik bu denli tavan yapmış şehrimizde bırakın Allah aşkına evinin ekmek parasını simitten kazanan bir avuç kardeşimiz işine baksın.”

Haber: Cafer ZENGİN