Sığınmacılar neden sürekli kimliklerini kaybediyor! 'Ne iş çeviriyorsun Göç İdaresi'

Kayseri'de yerel gazetelerde neredeyse her gün sığınmacıların Göç İdaresi'nden aldıkları kimliklere yönelik kayıp ilanları yer alıyor. Bu durum akıllarda soru işaretleri bıraktı. Peki, sığınmacılar neden bu kadar çok kimlik kaybediyor?

Sığınmacılar neden sürekli kimliklerini kaybediyor! 'Ne iş çeviriyorsun Göç İdaresi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaklaşık 83 bin Suriyeli ve 5 bine yakında Afgan mültecinin yaşadığı ifade ediliyor. Son günlerde sığınmacıların kimlik kayıp ilanları ise akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Kayseri'deki yerel gazetelerde neredeyse her gün mültecilerin Göç İdaresi'nden alınan kimliklere dair kimlik kayıp ilanları yer alıyor. Ortaya çıkan tablo ile birlikte "Sığınmacılar neden bu kadar çok kimlik kaybediyor?" sorusunun yanıtı kentte merak konusu oldu. 

Bu duruma Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığından da dikkat çeken bir tepki geldi. Partiden yapılan açıklamada sığınmacıların sürekli gazetelerde yer alan kimlik kayıp ilanlarına dikkat çekildi ve "Ne iş çeviriyorsun Göç İdaresi?" sorusu yöneltildi. 
Sığınmacılar neden sürekli kimliklerini kaybediyor! 'Ne iş çeviriyorsun Göç İdaresi'

NEDEN SÜREKLİ KİMLİK KAYBEDİYORLAR? 

"Sığınmacılar neden Göç İdaresi'nden aldıkları kimlik kartlarını sürekli kaybediyor?" sorusunun yöneltildiği Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığının açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 1 Milyon nüfusu olan Kocasinan ve Melikgazi ilçemizde hiç bir Türk Kimlik kartını kaybetmez iken, kayıtlı 80 bin Sığınmacı neden göç idaresinden aldığı kimlik kartını sürekli kaybediyor? Ne iş çeviriyorsun Göç İdaresi?

Sığınmacılar neden sürekli kimliklerini kaybediyor! 'Ne iş çeviriyorsun Göç İdaresi'Partiden bu konuya yönelik tepkiye ve düşündüren tabloya Göç İdaresi'nden herhangi bir yanıt gelip gelmeyeceği de merak konusu oldu. Peki, Kayseri'de gazetelerde yer alan sığınmacı kayıp kimlik ilanlarının perde arkasında ne var? Göç İdaresi'nden alınan kimlikler neden bu kadar çok kaybediliyor? Her gün gazetelerde kayıp kimlik ilanı olması normal mi?