Sigaraya zam sinyali mi?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli Seçimleri sebebiyle bir süredir ertelenen sigara fiyatlarına zam mı gelecek iddiaları tekrar gündeme geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Sigaraya zam sinyali mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Alkolde ilk zammın rakı gurubuna yapılması "sigaraya da zam mı geliyor?" iddialarını tekrar gündeme taşıdı. "Sigaraya zam mı gelecek" iddiaları Kayserili sigara tiryakileri tarafından son günlerde sıkı takip edilen bir konu oldu.  Sigaraya zam gelecek iddiaları sebebiyle bazı market, bakkal ve benzin istasyonlarındaki sigara raflarının boşalması “sigaraya zam mı yapılacak, sigaraya zam yolda?” sorularını tekrar gündeme getirdi.Sigaraya zam sinyali mi?
KAYSERİ’DE RAFLAR BOŞALDI
Zam beklentisi sebebiyle Kayseri’de sigara rafları boşalırken sigara sevkiyatlarının da durma noktasına geldiği iddia edildi. Sigara zammı ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, sigaraya beklenen zam sebebiyle sigara şirketlerinin bakkal ve tekel bayilere sevkiyatlarını durdurduğunu iddia etmişti.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar’ın açıklaması şu şekildeydi: “Maliyetlerden dolayı 3 liralık bir zam gelecek. Ancak bu zam öncesi bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya geliyoruz. Stokçu konumuna düşüyoruz. Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Şu anda hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar bize. Biz kamuya toplu şekilde şikayetimizi bildirdik. Değerli tüketiciler bizler stokçu değiliz satacak ürün bulmakta sorun yaşıyoruz" demişti.
JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt ise firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir" ifadesini kullanmıştı.