Sigara fiyatlarına zam

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli Seçimleri sebebiyle bir süredir ertelenen sigara fiyatlarına zam bugün geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Sigara fiyatlarına zam
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

"Sigaraya zam mı gelecek" iddiaları Kayserili sigara tiryakileri tarafından son günlerde sıkı takip edilen bir konu olmuştu.  Sigaraya zam gelecek iddiaları sebebiyle bazı market, bakkal ve benzin istasyonlarındaki sigara raflarının boşalması da sigara tiryakilerininde sigara bulmalarını zorlaştırıyordu. Geçtiğimiz aylarda alkolde ilk zammın rakı gurubuna yapılması "sigaraya da zam mı geliyor?" iddialarını tekrar gündeme taşımıştı. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli Seçimleri sebebiyle ertelenen sigara fiyatlarına zam bugün geldi. 

Bugünden itibaren geçerli olan zamlarla birlikte 33 TL’ye satılan bir paket sigara artık 38 TL'ye satılmış olacak. Philip Morris grubu tüm ürünlerine 5 TL zam geldiği öğrenildi. PMI sigara firması tüm ürünlere 5 TL zam yaptı. Gelen zamla birlikte, Marlboro 41 TL, Parliament 42 TL, Muratti 39 TL, Lark ise 38 TL oldu. İşte PMI firmasının zamlı sigara fiyatları:

Sigara fiyatlarına zam

SİGARADA BULUNAN ZARARLI MADDELERDEN BAZILARI

Sigara kullanımı sağlımız ve cevremiz açısından ciddi sağlık sorunlarına neden olur. İçerisinde binlerce kimyasal madde bulunan sigranın içindeki o  kimyasal maddelerden bazıları şunlar:
Amonyak: Nikotinin emilim oranını artırmak için kullanılıyor. Amonyak sıvı gübrenin de temel maddesi.
Arsenik: Tütün bitkisinde tarım ilacı olarak ve fareleri öldürmek için de kullanılıyor.
Kadmiyum: Filtrede bulunan ve tütünün asitli topraktan topladığı metalik bileşen, cep telefonlarının pilinin şarj edilmesinde kullanılıyor.
Formaldehid: Sigara dumanının ikincil ürünü ve renksiz bir gaz olan formaldehid, ölü vücutları mumyalamakta kullanılıyor.
Aseton: Ojeleri de çıkarmada ve tuvalet temizliğinde kullanılıyor.
PropyleneGlycol: Nikotinin beyne ulaştırılmasını hızlandırır.
Benzen: Yanan sigaradan çıkan yan ürün olan benzeni tarım ilaçlarında ve benzinde vardır.