Şifa kaynağı iğdenin hasadı başladı

İğde meyvesinin hasadı başladı. İğdenin meyvesi olduğu kadar tozu, çayı da tam bir şifa kaynağıdır. Bir çok hastalığı da iyi gelmektedir. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Şifa kaynağı iğdenin hasadı başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İğde meyvesinin hasadı başladı. İğdenin meyvesi de iğdenin tozu da, çayı da iğdenin çekirdeğinin tozu da şifa kaynağıdır. 

Türkiye’nin her bölgesinde yetişen iğde Kayseri'de de yetiştirilen zeytingiller ailesine ait bir meyve türü olarak bilinir. İğde meyvesi, küçük ve oval şekilde bulunur ve en verimsiz topraklarda bile yetişebilir. Kuraklığa karşı dayanıklılığıyla bilinen iğde ağacı, yaz, kış yeşil bir bitkidir.

Meyvesi, çekirdeği, çayı ile başlı başına şifa kaynağı: İğde

Develili araştırmacı yazar Nezir Ötegen'in de sosyal medyasında paylaştığı iğdenin faydaları saymakla bitmiyor. Bir çok hastalığın tedavisine iyi gelen iğde, çocukların kemik ve kilo sorunlarına da yardımcı olmaktadır.

Güne bir avuç iğde ile başlayalım mı?
İğdenin eti et,  derisi ise deri ve çekirdeğiyse kemik, üretir.
İğde, böbrekleri ısıtır ve hemoroidi tedavi eder.
Kollar ve bacakları güçlendirir.
İğde, akciğerin enfeksiyonu kurutup, sulanmasını tedavi eder.
Vücudun C vitaminin eksikliğini ortadan kaldırır.
İdrar damlatmasını tedavi eder.
İğde, kemik kırıkları ve çatlakları tedavi için, eşsiz bir ilaçtır.
İğde çekirdeğin tozu, kıkırdak üretir ve süt ile karışımı ise eklem tamiri ve sırt ağrı tedavi eder.
İğde, çok güçlü bir antioksidan etkisi vardır ve K vitamini ile midenin ve bağırsakların enfeksiyonu, yarayı ve ödeme karşı mücadele eder.
İğde, karaciğer sirozu olan insanlar için etkilidir.
İğde tozu, pıhtılaşan beyaz kan hücrelerinin miktarını azaltır ve kalp hastalığın riskini düşürür.
İğde tozu, şeker diyetinin neden olduğu yüksek tansiyonu azaltır. İğde tozu yüksek tansiyonu olan insanlar için etkilidir.
Yüksek miktarda lif nedeniyle, vücutta doygunluk hissine vererek iştahı azaltır ve zayıflamaya neden olabilir.
Lif bakımından zengin ve bir kalsiyum kaynağı olduğu için, yaşlılar ve emziren anneler için tavsiye edilir, çünkü kemik erimesine önler ve sindirim sistemini güçlendirir. 
Kavurulmuş iğde tozu, arpa unu ve arpa kepeğı ile bal ve süt karışımı, çocukların kemik ve et gelişimini ve zayıf olanlara ise kilo almaları için eşsiz bir besindir.      İğde migren baş ağrılarını tedavi eder ve Alzheimer'ı önler.

Meyvesi, çekirdeği, çayı ile başlı başına şifa kaynağı: İğdeBir bardak süt içine bir çorba kaşığı iğde tozu dökün ve bir çorba kaşığı balla karıştırın. Her gün bir porsiyonu bir öğün ya da ara öğün olarak yiyin.
Bu basit iksiri 14 gün boyunca yeme mucizesini görün, 70 veya 72 gün almanız kemik erimesi ve Alzheimer'ı tedavi etmek için mükemmel bir takviyedir.

Kabızlık yaşayan bireyler tek başına iğde kabizliği artrırabılır ancak bir kaşık buğday yada arpa kepeğıyle 5 dakika haşlaması bu sorunu düzeltir. İğde ağacı içerisinde olağan üstü kapasite de azot depolamaktadır. Bu nedenle ağacın sadece oksijen üretmesi değil azot depolayarak havayı dengelemesi de faydaları arasında yer almaktadır.