SGK Kayseri'deki o arsayı satıyor…

Sosyal Güvenlik Kurumu, Kayseri'de dükkanların ardından bu kez de arsa satışı yapacak. Peki arsa hangi mahallede, rayiç bedeli ne kadar? Detaylar Kayseri haber bülteninde...

SGK Kayseri'deki o arsayı satıyor…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan 13153 metrekare arsayı satışa çıkardı.
Söz konusu arsa üzerinde 2 adet müstakil yapı bulunduğu ve bu yapıların ekonomik ömrünü tamamladığı dile getirildi.
Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Mahallesi Mahallesi’nde bulunan  arsanın Orgeneral Eşref Bitlis Bulvarına yaklaşık 125 metre cephesi bulunuyor. Melikgazi Belediyesinde yapılan incelemede ve alınan imar durum belgesinde arsa Konut dışı kentsel çalışma alanında kalıyor. 
İhale Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü birinci kat konferans salonunda yapılacak. 
İhalenin birinci satış tarihi, 14.07.2023 tarih ve saat, 09:30- 09:35 arasında, ikinci satış tarihi ise 21.07.2023 tarih ve saat, 09:30- 09:35 arasında olacak. Gayrimenkullerin artırmaya esas rayiç bedeli ise SGK tarafından  4 milyon 360 bin TL olarak açıklandı. İhalenin teminat miktarı ise 327.000,00 TL.

SGK DÜKKANLARI DA SATIŞA ÇIKARMIŞTI
Diğer yandan Sosyal Güvenlik Kurumu, Kayseri'nin Melikgazi İlçesine bağlı Gesi Mahallesi’ndeki dükkanları da bir süre önce satma kararı aldığını duyurmuştu. Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konferans Salonundan yapılacak olan ihalenin tarih ve saatiyle ilgili olarak yapılan duyuruda, “ 29  numaralı dükkan: Birinci ihale : 05.07.2023 tarih ve saat,09:00-09:05, ikinci ihale: 12.07.2023 tarih ve saat, 09:00-09:05.
30 Numaralı Dükkan: Birinci ihale: 05.07.2023 tarih ve saat, 09:10-09:15-İkinci  ihale: 12.07.2023 tarih ve saat, 09:10-09:15.
Açık arttırma usulü ile yapılacak olan ihalede söz konusu gayrimenkullerin artırmaya esas rayic bedeli de belli oldu. 
Kurumdan yapılan açıklamada 29 Numaralı Dükkan için 250  bin, 30 Numaralı Dükkan için ise 300 bin TL rayic bedel belirlendi.
Dükkan satışına ilişkin ihale detaylarının yer aldığı habere ulaşmak için TIKLAYIN
ARSA SATIŞ İHALESİ DETAYLARI

Kayseri Melikgazi'de 125240/1315316 hisseli 13153 m² arsa SGK'dan satılacaktır

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
Tapu Kaydı: Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Melikgazi Mahallesi, 8445 Ada, 1 Parsel, 125240/1315316 hisseli, 13.153,16m2 yüzölçümlü Arsa nitelikli taşınmazın 1.252,40m2’si satışa sunulmuştur.
Gayrimenkul Adresi ve Yakın Çevresinde Yapılaşma Bilgileri: Ekspertiz konusu taşınmaz Alpaslan Mahallesi,(Tapuda Melikgazi), Org. Eşref Bitlis Bulvarı, 8445 Ada, 1 Parsel Melikgazi/KAYSERİ adresinde bulunmakta olan arsadır. Söz konusu arsa şehir merkezinin doğu bölümünde konumlu olup şehir merkezine 4 km mesafede bulunmaktadır. Alpaslan mahallesi bölgenin eski yerleşim yerlerindendir. Arsa Org. Eşref Bitlis Bulvarı üzerinde konumludur. Ekspertiz konusu taşınmaza ulaşım özel araçlarla ve toplu taşıma araçlarıyla sağlanmaktadır. Bölgedeki binaların zemin katları genellikle dükkanlar, üst katları ise meskenler açısından tercih edilmektedir. Aynı bölgede Kayseri park AVM, Mix AVM, Melikgazi Hastanesi, Feride Ana Cami, köşk Sosyete Pazarı, Köşk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi bulunmaktadır. Mevkiye ulaşım kolaydır.
İmar Durumu: Kayseri İli, Melikgazi Belediyesi Harita Müdürlüğünde yapılan incelemede ekspertiz konusu gayrimenkullerin bulunduğu parselin imar paftasındaki konumu incelenmiş olup mahalindeki konumuyla uygunluğu kontrol edilmiştir. Parselin yeri ve konumu Melikgazi Belediyesi İmar Müdürlüğünde yapılan sayısal plan sorgulaması sonucu, Melikgazi Belediyesinden alınan imar paftası üzerinden ve TKGM Parsel Sorgulama Hizmeti ile tespit ve teyit edilmiştir. Kayseri Büyükşehir Belediyesi coğrafi Bilgi Sisteminden alınan imar durum belgesine göre Konut Dışı Kentsel çalışma Alanında kalmakta olup E=0,10 Yençok=5.95 metre olacak şekilde inşaat yapma müsaadesi bulunmaktadır. Ekspertiz konusu arsa üzerinde 2 adet müstakil yapı bulunmaktadır. Parsel üzerinde yapılar ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Değerlemede dikkate alınmamıştır.
Önemli Özellikleri  : Ekspertiz konusu taşınmaz arsa vasfında olup yüzölçümü 13.153,16m2’dir. Ekspertiz konusu arsa topografik olarak düz arazi yapısına sahiptir. Arsa geometrik olarak dörtgen şekle sahiptir. Arsanın imar planında belirtilen batısında bulunan 30 metrelik Org. Eşref Bitlis Bulvarına yaklaşık 125 metre cephesi bulunmaktadır. Arsa üzerinde 2 adet müstakil yapı bulunmakta olup ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Melikgazi Belediyesinde yapılan incelemede ve alınan imar durum belgesinde Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanında kalmakta olup E=0,10 Yençok=5.95 metre olacak şekilde inşaat yapma müsaadesi bulunmaktadır. Konu taşınmazın ada parsel bazında konumunun doğruluğunun teyidi TKGM Parsel Sorgu Sisteminden yapılmıştır.
İhalenin Yapılacağı Yer Gün Ve Saat: Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 1. Kat Konferans Salonu
1.satış tarihi : 14.07.2023 tarih ve saat, 09:30- 09:35 arasında
 2.satış tarihi : 21.07.2023 tarih ve saat, 09:30- 09:35 arasında
5-Gayrimenkullerin artırmaya esas rayiç bedeli:
4.360.000,00.-TL. (DörtmilyonüçyüzatmışbinTürklirası)’dır.     Teminat: 327.000,00.-TL
Satış Şartları : 1-Birinci arttırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel  rayiç değerin % 75’i + takip masraflarını, ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla  en çok arttırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı  bulmazsa  en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla ikinci arttırma yapılacaktır. İkinci artırmada rayiç bedelin %50 + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Şu kadarki; birinci arttırmada  istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 Sayılı Yasanın 94.maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.
       2- Arttırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın arttırmaya esas rayiç bedelinin % 7.5  olan veya pey akçesinin 6183 sayılı kanunun 10. maddesinin 1 ila 4. fıkrasında belirtildiği şekilde nakden veya  süresiz kesin banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonosu, Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve tahvilat olarak Müdürlüğümüze satıştan önce vermeleri zorunludur. Veya Satışa iştirak edecekler teminatlarını Halk Bankası, Vakıflar Bankası veya Ziraat Bankası’na, Müdürlüğümüz adına MOSİP ONLİNE TAHSİLATLAR “geçici teminat” menüsünden, şahıssa T.C. Kimlik Numarası, şirketse Vergi Numarasını , satış dosya numarası belirterek yatırmaları ve  banka dekontu satıştan en az yarım saat önce İcra Satış Servisi’ne getirmeleri gerekmektedir.
       3- Satış peşin para ile yapılacak olup,  Alıcı isteğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
       4- Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye resmi, KDV %.8 ve gayrimenkul teslim ve tahliye masrafı alıcıya aittir.
       5-Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.                                   
       6- Pey ipotekli borç göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkul rehin suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez. Satış bedelinden tercihen ödenir. Müeccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
        7- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde Müdürlüğümüz   Satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
        8-  Gayrimenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı 97. Madde gereği  feshedilir. Gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi (faiz % 5 ten hesaplanır.) ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonraki bakiyesi 6183 sayılı A.A.T.U.H. kanun hükmüne göre, Kayseri Sosyal Güvenlik  İl Müdürlüğü Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezince  tahsil olunur.
        9- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği Kayseri Sosyal Güvenlik  İl Melikgazi  Sosyal Güvenlik Merkezi  İcra  Satış Servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği gönderilebilir.
       10- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları  bilgi almak isteyenlerin  2023/25 sayılı dosyasından Müdürlüğümüz  İcra  Satış servisine başvurmaları ilan olunur.
       11-Satış İlan ve şartnamesinde dizgi, baskı ve yazım hatası olması halinde ihale anındaki açıklamalar esas alınır.
       12- Satışa iştirak edecekler yanlarında resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi ve katılımın tüzel kişiler adına olması halinde yetki belgesi ibraz edeceklerdir:
                   Ayrıca satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya ilgililerin adreslerinin bilinmemesi halleri için de iş bu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı İlan olunur.