Ses'ten hain terör saldırısına tepki: Yeter artık

Ses'ten hain terör saldırısına tepki: Yeter artık
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Orhan Karakayan,  Kayseri’deki terör saldırısını kınadı. “Yeter artık” Karakaya, “Bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Ve artık yeter, ölümler son bulsun diyoruz.” diye konuştu. Açıklamasında, Talas yolunda gerçekleşen alçak terör saldırısını kınadıklarını söyleyen Karakaya, siyasilere ve vatandaşlara kışkırtıcı dil kullanmamaları çağrısında bulundu.

 Kim yapmış olursa olsun bu hain saldırıyı lanetlediklerini kaydeden Karakaya,  “Artık yeter, ölümler son bulsun diyoruz, istiyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri şubesi üyeleri olarak patlamayı duyar duymaz üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Hain saldırıyı duyar duymaz Erciyes Üniversitesinde çalışan üyelerimizin (doktor-hemşire, sağlık memuru başta olmak üzere) ile Acil servise gitmeleri ve Acil Servis Personeline yardımcı olmalarını ve kan ihtiyacı (özellikle negatif) olduğu bilgisini aldığımız için tüm üyelerimizin kan vermek üzere Erciyes Üniversitesi Kan Bankasına gitmeleri yönünde mesajlarımızı attık. Üyelerimizi aradık. Tüm sağlık emekçilerinin gerekli duyarlılıkla, sorumlulukla hareket ederek mesaide olmamalarına rağmen görevlerinin başına gitmişlerdir. Hepsine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU HAİN SALDIRILAR GERÇEKLEŞMEDEN ÖNLENMELİDİR”

Başta siyasiler olmak üzere vatandaşların da birbirlerine karşı kışkırtıcı, karşı karşıya getirici, ortak vatanımızda ortak yaşama duygusunu zedeleyici dili bırakmalarını istediklerini ifade eden Karakaya, “Ülkemizde yaşayan herkesi birleştirici, barış, huzur dilini kullanmalarını, hayata geçirmesini istiyoruz. Ülkemizi yöneten siyasilerinde, hükümet yetkililerinde bu olayları lanetlemek, kınamak yerine önlemesini bekliyoruz. Ülkemizi yönetenlerin görevleri bu hain-alçak saldırıları kınamak, lanetlemek değil, gerçekleşmeden önlemektir. Önleyemiyorlarsa sorumluluk duyarak istifa gibi mekanizmaları işletmelerini ve görevlerinden istifa etmelerini bekliyoruz. Bu hain saldırıya karşı Kayseri Emek ve demokrasi güçleri olarak gerekli tepkiyi göstereceğimizi bildirmek istiyoruz. Tekrar yurttaşlarımızın, hepimizin başı sağ olsun, yaralılarımıza acil şifalar, ölen yurttaşlarımızın yakınlarına sabır diliyoruz. Yeter artık, başka ölümler olmasın.” (Kurum Bülteni)