Karpuzlu limonata

Kavurucu sıcak yaz günlerini yaşadığımız Kayseri'de çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz içinizi serinletecek, yapımı oldukça kolay, doğal ve katkısız buz gibi bir tarif. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Karpuzlu limonata
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kavurucu sıcak yaz günlerini yaşadığımız Kayseri’de içinizi serinletecek, yapımı oldukça kolay, doğal ve katkısız buz gibi bir tarif. Yaz mevsiminin vazgeçilmezi karpuzla çocuklarınızla birlikte eğlenerek yapabileceğiniz ferahlatıcı bir içecektir.

Malzemeler
3-4 tane büyük dilim karpuz
3 tane limon
Yarım su bardağı şeker ( tercihe göre artırabilirsiniz) 
1,5 litre su
Buz küpleri

Yapılışı
3-4 tane karpuzları robottan geçiriyoruz. Süzgeçten geçirip ayrı bir kaba alıyoruz. İki adet limonu 3-4 parçaya bölüyoruz robottan geçiriyoruz. Karpuz suyunun içine limon suyunu da ekliyoruz. Şekerini ilave ediyoruz. Şekeri karışıma ekledikten sonra iyice karıştırıp şekerin erimesini sağlayın. Tercihinize göre şekeri arttırabilirsiniz. Daha sonra karışımı süzgeçten süzüyoruz ve suyunu ilave ediyoruz. Servis şişesine alıyoruz, buz, nane ve limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.