SEO Hizmeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde web trafiğinin ortalama ?'ü arama motorlarında gerçekleştiğinden SEO hizmeti son derece önemlidir. Bir işletme ya da marka, web sitesinin internet kullanıcıları tarafından kolayca bulunmasını istiyorsa, arama motorlarında indekslenmesini ve üst sıralarda listelenmesini sağlayacak çalışmaları gerçekleştirmelidir.

SEO Hizmeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Farklı sektörlerde faaliyet göstermekte olan web sitelerinin görünürlüğünü ve organik arama trafiğini artırma amacıyla uygulanan arama motoru optimizasyonu çalışmaları SEO hizmetinin konusunu oluşturur. SEO hizmeti, SEO alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından verilir. Sektördeki deneyimi ve uzmanlığı ile öne çıkan profesyonel ekibiyle başarılı çalışmalara imza atan Boosted Craft ile iletişime geçerek siz de kurumsal web tasarım ve SEO hizmeti alabilir, web sitenizin arama motoru performansını iyileştirme yolunda önemli adımlar atabilirsiniz.

Günümüzde web trafiğinin ortalama %93’ü arama motorlarında gerçekleştiğinden SEO hizmeti son derece önemlidir. Bir işletme ya da marka, web sitesinin internet kullanıcıları tarafından kolayca bulunmasını istiyorsa, arama motorlarında indekslenmesini ve üst sıralarda listelenmesini sağlayacak çalışmaları gerçekleştirmelidir. Çünkü, arama motorlarında herhangi bir ürün ya da hizmet arayan kullanıcıların yaklaşık %75’i arama motoru sonuç sayfalarının sadece ilk sayfasında kalmakta ve diğer sayfalara geçmeyi tercih etmemektedir.

Marka ve işletmeler kolay bir dünyada web sitesini oluşturabilir ve web sitesinin organik trafiğinin artmasını bekleyebilirler. Diğer yandan sektörel rekabetin giderek şiddetlenmesi sonucunda, benzer temalara ve konulara odaklanan web sitesi sayısı her geçen gün artmaktadır. Arama motorları, kullanıcılar tarafından yapılan arama motoru sonuçlarında hangi web sitelerinin hangi sırayla yer alacağı kararını verirken bazı algoritmalardan faydalanmaktadırlar. SEO hizmeti kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde, en doğru optimizasyon çalışmaları yapılmakta ve web sitesinin ilgili anahtar kelimelerde yapılan arama sorgularında daha iyi bir trafik yakalaması mümkün olabilmektedir.

Arama Motorları Pek Çok Önemli Sıralama Faktörünü Kullanır

Kabul etmek gerekiyor ki, SEO’nun ne kadar önemli olduğu tartışmaya kapalı bir konudur. Çünkü web sitelerinin arama motoru trafiğini çekebilmesi, özelleştirilmiş SEO çalışmalarının uygulanmasına bağlıdır. Google başta olmak üzere tüm arama motorları, kullanıcıların yaptıkları arama sonucunda web sitelerinin nasıl sıralanacağını belirlemek için yüzlerce sıralama faktörü içeren bir algoritmadan faydalanırlar.

SEO alanında hizmet veren uzmanların hemfikir olduğu nokta ise içeriğin kral olduğudur. Arama motorlarının hedefi, kullanıcıları yaptıkları sorgularla en ilgili içeriklerle buluşturmaktır. Buna bağlı olarak, web sayfalarındaki içeriklere ve içeriklerin ne kadar güncel olduğuna bakarlar. Ayrıca içeriğin özgün, doğru ve aramayla ilgili olup olmadığını anlamak için son derece karmaşık algoritmalar kullanırlar.

Diğer yandan, göz ardı edilmemesi gereken kritik nokta, SEO’nun yalnızca içerikle ilgili bir süreç olmadığıdır. Bir web sitesinde mükemmel içerikler olsa da, kötü bir kullanıcı deneyimi sağlanırsa, kullanıcılar web sitesini kısa süre içinde terk edecek ve yeniden ziyaret etmeyecektir. Bu durum, arama motorları tarafından onaylanan bir durum değildir. Arama motorları bu nedenle, yalnızca mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunan web sitelerini üst sıralara taşımayı tercih ederler.

Kullanıcı deneyimini mükemmel kılan etkenler arasında; sayfa açılış hızının yüksek olması, sorunsuz gezinme, mobil uyumluluk ve açılır mesajların olmaması ilk sıralarda sayılabilir. Kullanıcılar web sitesindeki içerikleri hızlı ve kolay bir şekilde tüketebilmeli, ayrıca web sitesinde son derece rahat bir şekilde gezinebilmelidir. Ancak bu sayede iyi bir kullanıcı deneyiminden bahsedilebilir. Mobil cihazların kullanımının giderek yaygınlaşması, buna bağlı olarak web trafiğinin önemli kısmının mobil cihazlar üzerinden gerçekleşmesi bu özelliğin önem kazanmasının temel nedenidir.

 

Arama motorları, kullanıcı deneyimine ilişkin bir dizi sinyali web sitesi tarafından sunulan kullanıcı deneyimini derecelendirmek için kullanılacak tek bir ölçülebilir sinyalde birleştirirler. Böylece kullanıcıların ilgili web sayfasıyla olan etkileşim deneyimini nasıl algıladıklarını ölçebilirler. Bu faktörlerin optimize edilmesi sayesinde web ortamı hem web tarayıcıları hem kullanıcılar açısından çok daha faydalı ve keyifli bir hale getirilebilir. Aynı zamanda, web sitelerinin mobil cihazlarda kullanıcı beklentilerini karşılayacak şekilde gelişmesi mümkün olur.

En Önemli Sıralama Faktörlerinden Biri Teknik SEO’dur

Eldeki verilere göre, kullanıcı deneyimi ve teknik SEO faktörlerinin bazı noktalarda örtüşmesi söz konusudur. Bunlar; sayfa hızının artması için en iyi web geliştirme uygulamalarını, aynı zamanda meta veri optimizasyonunu ve web mimarisiyle ilgili hususları içermektedir.

Arama motorları, kullanıcıların içerik ararken ipucu olarak bıraktığı davranışsal verileri de son derece değerli kabul ederler. Bu, belirli bir sorguya yönelik tıklama oranlarını ya da kullanıcının bir sonuca tıkladıktan sonra çok kısa bir süre içinde geri düğmesine basması olabilir. Ancak bu sıralama faktörleri ne yazık ki her zaman şeffaf olmaz. Bu nedenle web uzmanları, arama motorlarının bırakmış olduğu ince ipuçlarının yanı sıra arama motoru uzmanlarından ve çalışanlarından gelen geri bildirimleri de göz önünde bulundurmalıdırlar.

Web sitelerini işaret eden bağlantılar olan backlinkler de arama motorları nezdinde çok önemlidir. Arama motorları, belirli bir sayfaya kaç bağlantının işaret ettiğine ve söz konusu bağlantının hangi web sitesinde bulunduğuna bakar. Kaliteli bir içerik bulunuyorsa ve kullanıcılar bunun güvenilir, ilgili ve kapsamlı olduğunu düşünürlerse, web sitesi üzerinden bağlantı kurmayı tercih edeceklerdir. Diğer yandan backlinklerin kalitesi eşit olamayacağından arama motorları bağlantıların değerini kaliteye göre belirlemektedirler.

 

Site: https://boostedcraft.com/