Sendikacılığa damga vuran isim 19 yıl sonra Başkanlığa veda etti!

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 19 yıl sonra sendika başkanlığını kaybetti. Sendikada yeni Başkan Ramazan Sidar oldu. Böylece yalnız Kayseri'de değil, Türkiye'de de sendikacılık tarihine damgasını vuran ve renkli ve bir o kadar da ses getiren eylemleriyle dikkat çeken Öztürk, dönemi sona erdi.

Sendikacılığa damga vuran isim 19 yıl sonra Başkanlığa veda etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de sendikacılık tarihinde ses getiren eylemleri ve açıklamalarıyla  dikkat çeken Ali İhsan Öztürk, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube’nin yapılan seçimleri sonrasında Başkanlığı kaybetti. Sendikanın yeni Başkanı Ramazan Sidar oldu. 

HELALLİK İSTEDİ...
Öztürk, 19 yıl sonra Başkanlığı görevini seçim sonrası bıraktı ve veda mesajı yayımladı. Helallik isteyen Öztürk, “Haklarınızı helal ediniz! Her şeyin bir sonu vardır. Her son yeni bir başlangıçtır. 19 yıl kahrımı çeken Eşime, Evlatlarıma, Türk Eğitim Sen Üyelerine, İşyeri Temsilcilerime, İlçe Yöneticilerime, İlçe Başkanlarıma, Delegelerimize, Kadın Kolları Üyelerimize, Kadın Kolları Başkanlarıma, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimize, Şube Başkanlarıma, Genel Başkanlarıma, Genel Merkez yöneticilerime Sendikamız Çalışanlarına, fedakar ve cefakar Basın Mensuplarına, Emniyet Teşkilatımıza, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Kayseri Halkına ve Türk Milletine çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Hepinizin üzerimde gerçekten çok hakkınız var. Haklarınızı helal ediniz. Biz 350 milyonluk koskocaman bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

2002’DE TÜRK EĞİTİM SEN 2 NOLU ŞUBEYİ KURDULAR
1994 yılında Kahramanmaraş’ta başlayan öğretmenlik görevi ile sendikaya üye olan Öztürk, daha sonra Kayseri’de aktif sendikacılığa başladı. 2002 yılında arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Kamu-Sen'e bağlı, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube’yi kuran Öztürk, uzun yıllardır yaptığı sendikacılık ile gündeme damgasını vuran bir isimdi. Öztürk, hakkında açılan davalarla da gündeme geldi. Sendika eylemleri ve yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında 143 dava açılan Öztürk, ses getiren, siyasileri, müdürleri kızdıran eylemleri kadar renkli kişiliği ile de kamuoyunda tanınan bir isimdi. 

EYLEMLERİ İLE GÜNDEME DAMGASINI VURDU
‘Memurlar İçin Simit Konulu Şiir, Kompozisyon ve Beste Yarışması’ ile başlayan renkli eylemlerine Hitler’in ruhuna helva dağıtması, atanamayan öğretmenler eylemi, memurlar için  çadır kent eylemi,  milletvekilleri için mendil açıp, para toplaması ve bu parayı Meclis’e göndermesi, ceket çıkarma bayramı, ipe un serme, ağızla kuş tutma, deveye hendek atlatma gibi eylemleriyle ses getirmişti. Öztürk, arkadaşlarıyla birlikte “Yaptığımız eylemleri hükümet galiba Türkçe anlamıyor” diyerek, “Arapça, İngilizce” basın metinleri de okuyarak eylemler yapması ile hafızalara kazındı.

İSRAİL BİLE DAVA AÇTI!
Öztürk, hakkında ilk davanın Irak Türkmenlerine Sahip Çık kampanyası kapsamında Kayseri Öğretmenevi’ne Türk bayrağı asma eyleminden açıldığı ifade edildi. Öztürk’ün, İsrail hükümetinin dünya üzerinde bireysel dava açtığı tek isim olma özelliği de var. 

Bir röportajında medyanında artık eylemlere yer vermemesi nedeniyle zorunlu olarak geriye çekildiklerini kaydeden Öztürk, son yıllarda özellikle Turan Evleri faaliyetleri ile de dikkat çekerken, Turan Derneği Genel Başkanı olarak da görev yapıyor. 

MHP’DEN AÇIKLAMA: DEĞERLİ ADAYIMIZ RAMAZAN SİDAR İL BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİ

Diğer yandan sendikanın yeni Başkanı Ramazan Sidar, seçimin ardından MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak’ı, ziyaret etti. Ziyarete ilişkin MHP’den yapılan açıklamada, “Bugün gerçekleştirilen Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube'nin Genel Kurulu'nda Başkanlığı kazanan değerli adayımız Sn. Ramazan Sidar ve yönetimi İl Başkanımız Sn. Adnan İncetoprak'ı ziyaret etti. İl Başkanımız, Sn. Sidar ve yönetimine hizmet verecekleri yeni dönemde başarılar diledi” denildi.