Sendika başkanından şok açıklama: Çalışanlara Mobbing yapılıyor!

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, pandemi döneminde canlarını hiçe sayarak, eş ve çocuklarından, ailelerinden ayrı kalarak görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren fedakar sağlık çalışanlarının, hizmetlerinin karşılığını ve hakkettiklerini alamadıklarını söyledi. Ünal, 'Haklarını almak bir yana, sağlık çalışanları haksızlığa, adaletsizliğe, adam kayırmaya, sendikal ayrımcılığa, baskıya ve mobbinge maruz kalmışlardır' dedi.

Sendika başkanından şok açıklama: Çalışanlara Mobbing yapılıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Müdürlüğü hizmet binası önünde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, bazı isimlerle ilgili olarak “Kurumda çalışanlara mobbing uygulanıyor” iddiaları dikkat çekti. Ünal, "İl Sağlık Müdürlüğüne başvurduğumuz halde, ne hikmetse bu idareciler hakkında idari ve yasal işlem yapılmamış, görevlerine devam etmelerine göz yumulmuş ve sendikal ayrımcılık, baskı ve mobbinge ortak olmuşlardır" dedi.
“HAKSIZLIKLAR, USULSÜZLÜKLER VAR”
“Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekiplerinde görev yapan sağlık çalışanlarımız sahada covid-19 ile mücadele ederken, adam kayırma yaparak masa başında görev yapan sağlık çalışanlarının sahaya hiç çıkarılmamasıyla filyasyonda çalışanlara haksıksızlık yapılmıştır” diyen Ünal, “Pandemi döneminde sağlık personeline ihtiyaç varken, mutemetlik biriminde ve diğer birimlerde, sağlık personelini görevi dışında çalıştırarak, hem kamu zararı oluşturdunuz, hem adaletsiz davrandınız, hem de sağlık personelinin hakkını yediniz. Bir süre önce, kadrosu 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği’nde olup, Sağlık Müdürü’nün makam şoförlüğünü yapan personelin usulsüz yemek parası, ek ödeme ve fazla mesai ücreti aldığı, bu usulsüzlükle de  Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi olarak sizler mücadele edersiniz diye bize bildirdiler. Bize güvenenleri mahcup etmedik, başvurularımız ve girişimlerimiz sonucunda, personele yer değişikliği verildi, 15.000-TL de kamu zararı ödeme kararı verildi. Bu personel sağlık müdürünün şoförü olduğu için mi, kamu zararına sebebiyet veren, usulsüzlükler yapan görevliler hakkında ise idari ve yasal hiçbir işlem yapılmamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın Pandemi Dönemindeki adaletsiz ek ödeme dağıtımına, İl Sağlık Müdürlüğü de, Sağlık Müdürünün hem başkanlığını yaptığı, hem de isim verme yetkisine sahip olduğu % 20 ek puan dağıtımında adam kayırmacılık ve sendikal ayrımcılık yapılarak, asıl amacı başarılı personeli ödüllendirmek olan ek puanı, hak etmeyenlere ve hem de aynı kişilere vererek, hak eden personellerin analarının ak sütü gibi helal olan paraları gasp edilmiştir” şeklinde konuştu.
“ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİ Mİ?”
Mobbing iddiaları ile de dikkat çeken Ünal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Her zaman olduğu gibi, bu dönemde de, idareciler devletimiz tarafından hizmet için kendilerine emanet edilen makamı, yetki ve sorumlulukları dışında kullanarak, kendilerinin de üyesi olduğu sendikadan istifa edip, Türk Sağlık-Sen’e üye olan  personellere, hem “sendikadan niye istifa ettiniz” diye sorgulamışlar, hem de “teklifte ve telkinde bulunup” istifadan vazgeçme dilekçesi imzalatarak, sendikal ayrımcılık, baskı ve mobbing yapmışlardır. Somut bilgilere dayanan iddialar ile, Pınarbaşı Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Eren Yolal, İncesu Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Bekir Berksoy, Sarıoğlan Entegre Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Bahattin Aksel ile Yahyalı Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Duran Araç hakkında görevi kötüye kullanma ile ilgili, İl Sağlık Müdürlüğüne başvurduğumuz halde, ne hikmetse bu idareciler hakkında idari ve yasal işlem yapılmamış, görevlerine devam etmelerine göz yumulmuş ve sendikal ayrımcılık, baskı ve mobbinge ortak olmuşlardır. Türk Sağlık-Sen olarak, idarecilerimizi görevlerini, Anayasamıza ve kanunlarımıza bağlı kalarak yapmaya, adaletli ve hakkaniyetli olmaya, sendikal ayrımcılık yapmaması konusunda da bir kez daha uyarıyoruz. Makam ve mevkilerini kullanarak sendikacılık yapmak isteyen idarecileri ise, görevlerinden istifa edip, sendikaların er meydanı olan alanlarda sendikacılık yapmaya bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Buna rağmen; fedakar sağlık çalışanlarını haksızlığa, adaletsizliğe, adam kayırmaya, sendikal ayrımcılığa, baskıya ve mobbinge maruz bırakan, ey İl Sağlık Müdürlüğü idarecileri, kurumumuzu Anayasamıza, kanunlarımıza ve yönetmeliklerimize göre yönetmeniz gerekirken, Ali Babanın Çiftliği gibi yönetme hakkını nerden alıyorsunuz?